Dunne grijze haren en een klein brilletje, 'dat lekker ding' lijkt nu meer op een overjarige dominee. Een beverig mannetje soms, door een tremor.
Volledig scherm
PREMIUM
Dunne grijze haren en een klein brilletje, 'dat lekker ding' lijkt nu meer op een overjarige dominee. Een beverig mannetje soms, door een tremor. © BELGAIMAGE

Rob de Nijs (76) beëindigt carrière door Parkinson: “Of je was fan of je vond 'm een klootzak”

MuziekLiefdesperikelen. De drank. Jaloerse mannen die hem zijn eeuwige succes bij de vrouwen niet gunden. Roddelbladen die familievetes uitsmeerden. Niets leek Rob de Nijs (76) klein te krijgen. Maar Parkinson doet dat nu wel. Door ziekte moet één van de meest geliefde zangers uit de Lage Landen na 60 jaar z'n carrière stopzetten. Nog één album - z'n 40ste - en dan is het over.

33 reacties

 • Richard Tolenaars

  2 jaar geleden
  Zo'n 50 jaar geleden woonden Rob en ik niet ver van elkaar in Amsterdam de Bijlmermeer en ik stond dikwijls naast hem in de winkel en we maakten soms een praatje. Hij was toen al bekend en ik ken hem als een zeer sympathieke man die altijd gewoon is gebleven. Prachtige zanger en liedjes met mooie teksten, jammer dat hij stopt maar gezondheid gaat voor. Veel voorspoed met je gezondheid Rob, jouw muziek zal nooit stoppen.
 • mario van haesendonck

  2 jaar geleden
  heeft fantastische nummers en zeer aangename stem ! misschien wel de beste Nederlandstalige zanger uit Holland .
 • Bart Vlayen

  2 jaar geleden
  Eeuwige fan !
 • Joan Lute

  2 jaar geleden
  Topklasse, wanneer je naar een concert van Rob ging vergat je enkele uren hoe verzuurd en rot onze maatschappij geworden is.
 • ineke van corenland

  2 jaar geleden
  Sterkte Rob altijd mijn groot Nederlands idool geweest en nog..