Alex Turner van Arctic Monkeys op Pukkelpop.
Volledig scherm
Alex Turner van Arctic Monkeys op Pukkelpop. © Pieter-Jan Vanstockstraeten

REVIEW. “Veel attitude. Misschien een tikkeltje te veel”: dit vond onze man van Pukkelpop-afsluiter Arctic Monkeys

MuziekHet terrein waar ze destijds uit het ei kropen. Hetzelfde podium ook. Arctic Monkeys werd in 2006 uitgeregend op Pukkelpop, maar serveerde er toen ergens in de namiddag wel een magistraal album. Gisteren stonden ze er opnieuw. De kuikens zijn haantjes geworden en kwamen met veel attitude. Misschien een tikkeltje te veel.

 1. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.
 2. “Vlamingen zijn veel leuker”: Nederlandse MEAU bezorgt Pukkelpop kippenvel
  Muziek

  “Vlamingen zijn veel leuker”: Nederland­se MEAU bezorgt Pukkelpop kippenvel

  “Tijdens al m’n optredens zingt het publiek mee, maar dit keer ging iedereen wel heel hard.” De Nederlandse MEAU (22) houdt van haar Vlaamse fans en die liefde is overduidelijk wederzijds. Om klokslag 12 uur ‘s middags - op de laatste en dus ook vermoeiendste festivaldag - stond de Marquee afgeladen vol voor de singer-songwriter uit Utrecht. Daar raakte haar grote hit ‘Dat heb jij gedaan’ een gevoelige snaar.
 1. Demonen in zijn kop, maar podiumbeest overwint: Oscar and the Wolf geeft zich over aan 40.000 harten

  Demonen in zijn kop, maar podium­beest overwint: Oscar and the Wolf geeft zich over aan 40.000 harten

  Angststoornissen en een depressie, maar geen van beide haalt Oscar and the Wolf onderuit. “Jullie zijn de reden dat ik mij door deze periode sleur.” Max Colombie (31) sprak met de handen op het hart. Dankbaar en breed glimlachend, zestig minuten lang. Na twee maanden van rust, therapie en het annuleren van al zijn shows recht de wolf zijn rug. In een glitterpak, want ook al stormt het in zijn kop, een ster moet shinen.