Ment TV-baas Marc Hallez vertelt in Dag Allemaal dat de strijd om airplay nog nooit zo bits is geweest.
Volledig scherm
PREMIUM
Ment TV-baas Marc Hallez vertelt in Dag Allemaal dat de strijd om airplay nog nooit zo bits is geweest. © Kristof Ghyselinck

Profiteert Ment TV van wanhopige artiesten? “Geen plaats voor mijn clip, tenzij je minstens 1.200 euro betaalt”

MuziekWie had gedacht dat artiesten uit het volkse circuit achteroverleunen tot het coronaspook helemaal is verdreven, heeft het bij het verkeerde eind. “Nooit was de strijd om airplay zo bits”, weet Ment TV-baas Marc Hallez. Zangers wringen zich in 1.000 bochten om aan bod te kunnen komen op de zender. Maar er is meer aan de hand, want ondertussen wordt Hallez verweten dat hij grof geld verdient aan zangers die wanhopig op roem jagen. Wij legden ons oor te luisteren bij onder andere Jo Vally. “Waar kunnen we anders ­‘punten’ verdienen voor de Ultratop? De rest van de grote spelers draait ons niet.”

11 reacties

 • marcel de boeck

  1 jaar geleden
  Bij mijn moeder in het rusthuis is het ook Ment TV dus ontspanning en plezier gans de dag, meer moet dat niet zijn voor deze mensen. Maar ja daar blijft het bij en er zal niets commercieels uit voortvloeien.
 • marcel lion

  1 jaar geleden
  Wat ik op Ment zie is over het algemeen niet echt kwaliteit moet ik zeggen. Normaal hou ik het niet langer dan een half uur vol. Hoeft voor mij niet!
 • Germain De Block

  1 jaar geleden
  Als jo valley de referentie is voor kwaliteit dan verzet je beter je tv.
 • DANNY WITTEVRONGEL

  1 jaar geleden
  Waarschijnlijk gemakkelijk geld gewin op de kap van die artiesten die denken dat ze het nog gaan maken. Géén gouden plaat maar eerder een lege portemonnee als eindresultaat.
 • piet devlieger

  1 jaar geleden
  Die artiesten verwachten dus gratis promotie van hun clips ? Voor niks gaat de zon op, beste mensen. Die mensen die jullie kunnen promoten moeten ook hun boterham verdienen - met gratis kunnen ze niet overleven.
 1. “Ik voelde me een circusaap”: hoe Brian Molko van Placebo een gitzwarte periode overwon
  PREMIUM
  Muziek
  1

  “Ik voelde me een circusaap”: hoe Brian Molko van Placebo een gitzwarte periode overwon

  Hernieuwde magie op Belgische bodem. Zes jaar nadat het licht uitging bij frontman Brian Molko, is Placebo weer klaar om te rocken als vanouds. Gewapend met een resem klassiekers en nieuw album ‘Never Let Me Go’ - het eerste in bijna een decennium -, hopen ze vanavond oude en nieuwe fans te charmeren op TW Classic. “Het heeft lang geduurd, maar nu pas weet ik dat drugs je alleen maar om zeep helpen”, aldus Molko.
 2. Paul McCartney schrijft geschiedenis als oudste headliner ooit op Britse festival Glastonbury: “Het voelt zo goed om hier te staan”
  Muziek

  Paul McCartney schrijft geschiede­nis als oudste headliner ooit op Britse festival Glastonbu­ry: “Het voelt zo goed om hier te staan”

  De 80-jarige Paul McCartney heeft afgelopen zaterdag geschiedenis geschreven. De Britse zanger stond namelijk als oudste headliner ooit op het Britse festival Glastonbury. De set van de voormalige Beatles-zanger stelde overigens niet teleur. Zo zong McCartney niet alleen een virtueel duet met de overleden John Lennon. De wereldberoemde artiest had voor de gelegenheid ook nog twee special guests met zich meegebracht.