Laurent Garnier
Volledig scherm
PREMIUM
Laurent Garnier © Redferns

PORTRET. Franse dj Laurent Garnier krijgt unieke docu op Film Fest Gent: toen hij Rock Werchter platspeelde, maakte hij dj’s in één klap rocksterren

MuziekDj’s op een filmfestival? Meestal raken ze niet verder dan de draaitafel op de afterparty, maar niet zo met Laurent Garnier (55). De Franse godfather van de Europese technoscène stelt vanavond op het Film Fest Gent met ‘Off the Record’ zowaar zijn eigen documentaire voor. Een oververdiend eerbetoon, want als eerste dj ooit speelde Garnier de festivalwei van Werchter plat. Met een monsterhit die tot op vandaag blijft nazinderen. Zijn portret. 

9 reacties

 • Jean-Yves Van Dyck

  1 maand geleden
  Geweldig goede DJ Laurent Garnier. Ben grote fan.
 • Luc Hermans

  1 maand geleden
  Jongens een dj een rock-ster? Rocksterren zijn artiesten die instrumenten kunnen bespelen en hun eigen muziek kunnenschrijven,dat dj’s overbetaalde gasten zijn die iemand anders muziek speelt en vervormd door aan knopjes te draaien.
 • karel Neefs

  1 maand geleden
  De meester himself !
 • Ronny Biesen

  1 maand geleden
  DJ? Rockster? Ik versta niet wat een platendraaier te maken heeft met een rockster.
 • Sven Savoye

  1 maand geleden
  1ste keer gezien live in de Eskimo fabriek in Gent op Ten days off Techno in 1999 en daarna nog vele malen op I love Techno en Time warp! Fantastische dj en zijn cd’s grijs gedraaid. Crispy Bacon blijft samen met The men with the red face zen beste nummers ooit!
 1. Twerken en rappen op de muziek van Adele? Volgens deze virale memes kan het perfect

  Twerken en rappen op de muziek van Adele? Volgens deze virale memes kan het perfect

  Er gaan momenteel talloze memes viraal over samenwerkingen tussen Adele en Megan Thee Stallion. De ‘Easy On Me’-zangeres bracht onlangs haar vierde album uit, waardoor ze een populair onderwerp is op Twitter. Wanneer een gebruiker van het socialemediaplatform zich de vraag stelde hoe het komt dat Adele nooit back-updansers heeft, werd een opvallende video van de AMA’s 2020 onder het stof gehaald...
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 1. James Blunt wil Adele van de troon stoten: “Ik durf te wedden dat ze niet meer slaapt”
  Muziek

  James Blunt wil Adele van de troon stoten: “Ik durf te wedden dat ze niet meer slaapt”

  De Britse muzikant James Blunt (47) maakt al 17 jaar muziek. Daardoor is er genoeg materiaal om een ‘greatest hits’-album uit te brengen. Dat album, ‘The Stars Beneath My Feet (2004-2021)’, verscheen alleen wel éxact in dezelfde week dat Adele (33) haar nieuwe plaat ‘30' uitbracht. Blunt laat het niet aan zijn hart komen en toont zich van zijn meest competitieve kant in een interview met RTL Boulevard.