Taylor Hawkins met de Foo Fighters in 2018 op het Pinkpop Festival.
Volledig scherm
PREMIUM
Taylor Hawkins met de Foo Fighters in 2018 op het Pinkpop Festival. © Ben Houdijk

PORTRET. Drummer Taylor Hawkins (50) overlijdt op hotelkamer in Bogota: “Toen hij tien was, zag hij Queen en wist hij dat hij drummer zou worden”

Nog voor elk optreden was hij bloednerveus, maar als hij speelde, ging het dak eraf.  Muziek was zijn léven, dat wist hij al toen hij zes was en op de autoradio Queen hoorde. Afgelopen vrijdag overleed hij: Taylor Hawkins, eeuwige surfboy uit Californië, breedste glimlach van de frontstage, drummer van de Foo Fighters.

11 reacties

 • Sabine De Smet

  12 maanden geleden
  Ik ben een grote FF-fan maar had niet gedacht dat het overlijden van Taylor me zo hard zou raken. RIP Taylor. De leegte die je achterlaat, is niet met woorden te vullen. veel kracht aan soulmate Dave toe om dit verlies te verwerken. FF will never be the same !
 • Gaetan Clybouw

  1 jaar geleden
  Sterkte aan de familie en Dave Grohl, dit zal voor hem een tweede beste vriend zijn dat ie verliest. En 1 van de beste drummers van de 21ste eeuw.
 • Timothy Goossens

  1 jaar geleden
  Met de vinger wijzen en een oordeel vellen over iemand die je niet kent is heel gemakkelijk
 • Philippe Corthout

  1 jaar geleden
  manuel schockaert, presteren perfect zonder drugs... maar mensen zijn meer dan enkel dat. Het leven is niet enkel zwart wit. Het is veel genuanceerder dan dat.
 • Jeanpol Buyle

  1 jaar geleden
  Stop met drugs, tip voor iedereen want ge zult verder afglijden.
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Tomorrowland Winter op Alpe d’Huez zit erop, 22.000 festivalgangers palmden legendarische ‘wielerberg’ in
  4

  Tomorrow­land Winter op Alpe d’Huez zit erop, 22.000 festival­gan­gers palmden legendari­sche ‘wielerberg’ in

  Een mythisch skidorp in de Franse Alpen komt weer tot rust. Zes dagen lang vierden in en op Alpe d’Huez 22.000 extravagante die-hards uit 90 verschillende landen er hoogtij tijdens Tomorrowland Winter. Die was aan zijn derde editie toe. En het wordt alles behalve de laatste. Waarom ‘de Alp’, die in wielerkringen bekend staat als ‘Nederlandse berg’ na de vele oranje ritzeges in de Tour de France, dankzij een organisatorisch huzarenstuk stilaan een Belgische wordt.