Het nummer werd ingezongen door Lou Deprijck, maar omdat die niet kan doorgaan voor punker, werd Plastic Bertrand als performer ingeschakeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Het nummer werd ingezongen door Lou Deprijck, maar omdat die niet kan doorgaan voor punker, werd Plastic Bertrand als performer ingeschakeld. © Photo News

Plastic Bertrand duikt op in series en reclame: waarom 'Ça plane pour moi’ na 43 jaar nog altijd niet kapot te krijgen is

Muziek'Ça plane pour moi’, de punkparodie uit 1977 van Brusselaar Plastic Bertrand (67), lijkt na 43 jaar een eeuwig leven toebedeeld. Het hitnummer, over een kat die haar tong inslikt, nadat ze aan de whisky heeft gezeten, duikt nog op in een reclamecampagne van Kellogg's en was eerder deze week voor de volle 49 seconden te horen in de crimireeks 'Prodigal Son' op Play5. Hoe komt het dat dit op het eerste gehoor banale lied niet stuk te krijgen is? En hoeveel verdient Bertrand daar eigenlijk nog aan?

2 reacties

 • aaa Schepens

  1 week geleden
  een toevalstreffer en "one-hit-wonder" zoals destijds in de '70's "popcorn" ! NONKELJEAN
 • DIRK VAN DESSEL

  2 weken geleden
  De versie in het Brussels dialect van "Plastischke ça gaze pour moi" is op basis van een heel plezante kolder tekst nog op youtube te vinden
 1. Cultuursector dankbaar voor nieuwe versoepelingen: “Overtuigd dat we van ons festivalterrein een veilige plek kunnen maken”
  Showbizz
  26

  Pukkelpop gaat door, cultuursec­tor dankbaar voor nieuwe versoepe­lin­gen: “Overtuigd dat we van ons festival­ter­rein een veilige plek kunnen maken”

  Er lijkt eindelijk weer perspectief te zijn voor de door corona zwaar geplaagde cultuursector. Op de persconferentie van het Overlegcomité werden een reeks versoepelingen aangekondigd die vooral vanaf augustus perspectief bieden. Opluchting voor velen, maar voor sommige festivals komen de versoepelingen helaas te laat. “Een nieuwe harde klap.”
 1. Staf Coppens onthult zijn échte naam
  Play
  camping coppens

  Staf Coppens onthult zijn échte naam

 2. Zo beleefde politie vorige zomer rellen op strand Blankenber­ge
  Play
  Helden van Hier

  Zo beleefde politie vorige zomer rellen op strand Blankenber­ge