Ozark Henry zal op 11 juli optreden op het feest van het Vlaams Parlement, op het Brusselse stadhuis.
Volledig scherm
Ozark Henry zal op 11 juli optreden op het feest van het Vlaams Parlement, op het Brusselse stadhuis. © Photo News / Pieter-Jan Vanstockstraeten

Ozark Henry mag dan toch (een beetje) in het Engels zingen op de Vlaamse feestdag

MuziekWie komt zingen op de Vlaamse feestdag, doet dat enkel in het Vlaams. Dat was de redenering van het Vlaams Parlement toen ze Ozark Henry (52) vroegen om op 11 juli op te treden in het Brusselse stadhuis, zo zegt zijn boekingsagent. Toen die weigerde, kon het opeens toch (deels) in het Engels.

3 reacties

 • Marlene De Smedt

  1 maand geleden
  De stem van Ozark Henry lijkt op die van Chris Martin (Coldplay). David Bowie himself complimenteerde hem voor zijn versie van "We shall be heroes". En die man zou nu plots op 11 juli geen Engels mogen zingen en dat in het Nederlands moeten doen. Op een Vlaamse feestdag moet men niet enkel staren naar de eigen navel maar trots zijn op talentvolle artiesten met een meer universele uitstraling. Wie enkel van Vlaams houdt, vindt zijn gading op de 10 tien om te zien versie 's avonds in Antwerpen.
 • Kristien Foubert

  1 maand geleden
  Ozark Henry is een man waar Vlaanderen trots op moet zijn. En...als artiest heeft hij de vrijheid in de taal te zingen die hij verkiest. Daarom voel je je niet minder Vlaming.
 • Walter Van Criekinge

  1 maand geleden
  Ach waarom geen Franse liedjes, we zijn tenslotte in Belgique.