Organisatie reageert op controverse rond ‘snuivende’ Italiaanse Songfestival-winnaar: “Hij was een gebroken glas aan het opruimen”

SongfestivalOp sociale media is enige controverse ontstaan rond de Italiaanse winnaar van het Songfestival. In een fragment dat veelvuldig wordt gedeeld is te zien hoe zanger Damiano David van de groep Måneskin met zijn hoofd naar de tafel gaat en een snuifbeweging maakt. Zelf ontkent hij het ten stelligste dat hij een lijntje gesnoven heeft en zegt bereid te zijn zich te laten testen. Ook de EBU, de koepel die de liedjeswedstrijd organiseert, heeft intussen gereageerd. “De zanger bukte zich om een gebroken glas op te ruimen”, klinkt het daar.

105 reacties

 • Kristof van Zuylen

  2 jaar geleden
  ik zie een ice buckett met flessen drank in maar van een tafel is geen sprake
 • Maartje Nieuwboter

  2 jaar geleden
  Negatief getest. Altijd al geweten dat gans die hetze nergens op berustte. Schandalig dat hun overwinning op die manier overschaduwd werd. Maar goed, ze hebben er wereldwijd een enorm pak fans bij, en dat maakt veel goed. De platen die ze tot nu uitbrachten zijn dan ook echt steengoed.
 • Ledoux Ruddy

  2 jaar geleden
  Misschien volgende keer plastiekbekertjes geven aan de kinderen !
 • Danny Wauters

  2 jaar geleden
  Persoonlijk raap ik meestal iets dat gevallen is, op met mijn handen, maar ga deze techniek ook eens proberen. En wat doet de organisatie, die kijkt liever de andere kant op, dan een voorbeeld te stellen. Of zit men in de zak bij de bookmakers? En maar prediken dat het songfestival een familie gebeuren is. Misschien de volgende keer bij de tutorials zoals de Nederlanders lieten zien, ook een cursus anoniem snuiven geven.
 • Tony Pauwels

  2 jaar geleden
  Lieve help! Wat een krampachtige reacties. Et alors? Er zijn ergere dingen dan dat. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen keuzes en daden. Maar voor dergelijk standpunt is onze maatschappij ongetwijfeld helemaal nog niet klaar.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.