Organisatie reageert op controverse rond ‘snuivende’ Italiaanse Songfestival-winnaar: “Hij was een gebroken glas aan het opruimen”

SongfestivalOp sociale media is enige controverse ontstaan rond de Italiaanse winnaar van het Songfestival. In een fragment dat veelvuldig wordt gedeeld is te zien hoe zanger Damiano David van de groep Måneskin met zijn hoofd naar de tafel gaat en een snuifbeweging maakt. Zelf ontkent hij het ten stelligste dat hij een lijntje gesnoven heeft en zegt bereid te zijn zich te laten testen. Ook de EBU, de koepel die de liedjeswedstrijd organiseert, heeft intussen gereageerd. “De zanger bukte zich om een gebroken glas op te ruimen”, klinkt het daar.

105 reacties

 • Kristof van Zuylen

  6 maanden geleden
  ik zie een ice buckett met flessen drank in maar van een tafel is geen sprake
 • Maartje Nieuwboter

  6 maanden geleden
  Negatief getest. Altijd al geweten dat gans die hetze nergens op berustte. Schandalig dat hun overwinning op die manier overschaduwd werd. Maar goed, ze hebben er wereldwijd een enorm pak fans bij, en dat maakt veel goed. De platen die ze tot nu uitbrachten zijn dan ook echt steengoed.
 • Ledoux Ruddy

  6 maanden geleden
  Misschien volgende keer plastiekbekertjes geven aan de kinderen !
 • Danny Wauters

  6 maanden geleden
  Persoonlijk raap ik meestal iets dat gevallen is, op met mijn handen, maar ga deze techniek ook eens proberen. En wat doet de organisatie, die kijkt liever de andere kant op, dan een voorbeeld te stellen. Of zit men in de zak bij de bookmakers? En maar prediken dat het songfestival een familie gebeuren is. Misschien de volgende keer bij de tutorials zoals de Nederlanders lieten zien, ook een cursus anoniem snuiven geven.
 • Tony Pauwels

  6 maanden geleden
  Lieve help! Wat een krampachtige reacties. Et alors? Er zijn ergere dingen dan dat. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen keuzes en daden. Maar voor dergelijk standpunt is onze maatschappij ongetwijfeld helemaal nog niet klaar.
 1. ‘Winterrevue’ in première in Antwerpen, maar niet voor lang: “Voor 200 man spelen? Er staan evenveel mensen voor als achter de schermen”
  Play

  ‘Winterre­vue’ in première in Antwerpen, maar niet voor lang: “Voor 200 man spelen? Er staan evenveel mensen voor als achter de schermen”

  In Antwerpen ging vrijdagavond de ‘Winterrevue: made in Belgium’ in première. De show werd geregisseerd door Stany Crets en gaat over het talent waar we in België over beschikken. Normaal zou de show zondag in première gaan, maar door corona werd die verschoven naar vrijdag. Dit weekend is het de eerste keer en meteen ook de laatste keer dat de ‘Winterrevue’ speelt, want vanaf maandag mogen nog maar 200 toeschouwers binnen worden toegelaten. “Voor 200 man spelen is niet rendabel. Er werken dan evenveel mensen op en achter de schermen als dat er publiek in de zaal zit”, zegt Crets.
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 3. Met deze twee artiesten scoor je gegarandeerd een hit!
  Play

  Met deze twee artiesten scoor je gegaran­deerd een hit!

  Vandaag releasen Elton John en Ed Sheeran hun kerstsingle 'Merry Christmas'. Een verrassende samenwerking, maar Elton John is niet de enige 'oudere' artiest die beroep doet op moderne, populaire artiesten. Onder andere Kylie Minogue, de Pet Shop Boys en Madonna hebben de laatste jaren samengewerkt met moderne popsterren om niet in de vergeetput te belanden. Maar wie heeft wie het hardste nodig? Desna en Senne zochten het uit in een nieuwe Showbits.