Armin van Buuren, Marco Borsato en Davina Michelle brengen 'Hoe het danst'
Volledig scherm
PREMIUM
Armin van Buuren, Marco Borsato en Davina Michelle brengen 'Hoe het danst' © BELGAIMAGE

Onze hitlijst kleurt oranje: waarom zijn Nederlandse popsterren zo populair?

MuziekHet is je de voorbije maanden misschien ook al opgevallen. De hitlijsten van de ­populairste Vlaamse ­radiozenders zitten propvol Nederlanders. De voorbije maanden kon je niet om artiesten als Marco Borsato, ­Davina Michelle, Suzan & Freek en Snelle heen. Vooral die laatste scoorde recent hit na hit. Daarnaast verkocht hij de Lotto Arena in amper 24 uur uit. 

8 reacties

 • Raoul Rouma

  1 jaar geleden
  Omdat ze verdacht veel op de radio aan bod komen, idem voor steeds dezelfde Belgische zangers zoals Clouseau, Bart Peeters en Destadsbader. De beter zangers komen niet aan bod, hoe dat komt? Ons kent ons? Vriendjespolitiek? Hopelijk niet erger.
 • Valentijn Jacobs

  1 jaar geleden
  Hoeveel van onze zangers en zeker dorps en stads zangers, want in elke gemeente lopen er overal wel een paar rond, kunnen een instrument bespelen of één noot lezen zo groot als de kerktoren, het probleem is we hebben teveel zogezegde zangers met ronkende namen, Roger Presley, Kamiel Humperdinck, Jozef B, Jerom C, Shakira X, Natascha A, hier zijn meer zangers met de naam Jones dan dat er in Engeland families zijn met die naam, de meeste zingen dan nog met een accent uit de Jordaan alsjemenou.
 • Monique Asaert

  1 jaar geleden
  Omdat men in België nu alles lekker vind!!
 • Leo De Laet

  1 jaar geleden
  Kwaliteit primeert!!
 • Erwin Elskens

  1 jaar geleden
  Ik denk dat wij, Vlamingen, veel meer openstaan voor die zaken. Maak eens de vergelijking met Franstalige muziek. Als iets écht goed is kijken wij niet naar die taal maar kopen we het. Omgekeerd heb ik nog nooit een Vlaams nummer op de Franstalige radio gehoord. Veel heeft te maken met chauvinisme. En dat is ook het geval voor de Nederlanders.