Kalush Orchestra, de winnaars van het Songfestival.
Volledig scherm
Kalush Orchestra, de winnaars van het Songfestival. © EPA

Oekraïne vastberaden om het Songfestival te organiseren: “Sommige voorwaarden aanpassen”

MuziekOekraïne gelooft nog steeds dat het Eurovisiesongfestival volgend jaar naar het land kan komen, ondanks de oorlog met Rusland. Er moeten mogelijk alleen wat wijzigingen worden doorgevoerd voordat dat mogelijk is, zo verklaarde de minister van Cultuur Oleksandr Tkachenko vandaag volgens het Oekraïense persbureau Ukrinform.

1 reactie

 • Franky Vansteelandt

  2 maanden geleden
  Zolang het de burgers van andere landen heel veel geld kost vind Oekraïne alles goed.
 1. De auto is te mijden: zo raak je makkelijk aan het Koning Boudewijnstadion om Coldplay te zien (en er ook weer weg)
  Muziek
  5

  De auto is te mijden: zo raak je makkelijk aan het Koning Boudewijn­sta­di­on om Coldplay te zien (en er ook weer weg)

  Op 5, 6, 8 en 9 augustus houdt de ‘Music of the Spheres World Tour’ van de Britse rockband Coldplay halt in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. De concerten zijn uitverkocht, dus de omgeving zal opnieuw op veel verkeer kunnen rekenen. Iets wat na het concert van Ed Sheeran zeer moeizaam verliep. Wij spraken met de Brusselse politie en zetten alvast op een rijtje hoe je best van en naar het stadion geraakt.
 2. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.
 1. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.
 2. Lewis Capaldi en Niall Horan geven verrassingsoptreden op straat in Dublin
  Play
  Muziek

  Lewis Capaldi en Niall Horan geven verras­sings­op­tre­den op straat in Dublin

  Voor straatmuzikant Jacob Koopman werd het vrijdag een dag om nooit meer te vergeten. Tijdens een van z'n optredens in Dublin doken plots zangers Lewis Capaldi en Niall Horan op, die besloten om een paar liedjes mee te zingen. Ze brachten ‘Slow Hands’ van Horan, ‘Before You Go’ van Capaldi en ‘Yellow' van Coldplay. Hoe spontaan het meezingfeestje precies was, is niet helemaal duidelijk. De twee muzikanten werden namelijk gevolgd door een filmcrew.