TIX.
Volledig scherm
TIX. © ANP

Noorse Songfestivaldeelnemer TIX wint Barbara Dex Award voor slechtst geklede artiest

SongfestivalTIX (28), de Noorse Songfestivalinzending die op de achttiende plek eindigde in de finale, heeft dit jaar de Barbara Dex Award gewonnen. Meer dan 4.870 stemmers hebben de zanger zo uitgeroepen tot slechts geklede artiest van het liedjescircus. 

6 reacties

 • Jean Schepens

  5 maanden geleden
  volledig terecht ! ... NONKELJEAN
 • Karine Kuhn

  6 maanden geleden
  Tix is een alter ego dat de man zelf heeft gemaakt om ondanks zijn ziekte te kunnen optreden. De man zelf is zeer teruggetrokken en onzelfzeker. Hij heeft die kitch nodig om op een podium te kunnen staan. Het was bovendien geen gewone kledij maar theaterkleding die de inhoud van het mooie liedje ondersteunde. De Barbara Dex prijs stamt nog uit de tijd toen de kandidaten netjes in quasi avondkledij kwamen zingen. Ondertussen is dat al lang niet meer het geval, dus die prijs is niet meer relevant.
 • Rik Hofman

  6 maanden geleden
  Volledig akkoord, ik hat Tim vooraan verwacht.
 • Carl Casier

  6 maanden geleden
  Triestig want de man had een heel mooie song en had zoals nodig op Eurosong opvallende kledij die bovendien volledig paste in het plaatje van zijn tixs en zijn persoonlijlheid. Dit moet een heel triestige jury zijn bij Barbara Dex Award waarbij het ganse complete plaatje blijkbaar te hoog gegrepen was voor het lage niveau van de jury-leden.
 • willems michel

  6 maanden geleden
  Ieder zijn eigen mening.
 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.