Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

Nooit meer ‘harder, better, faster, stronger’: wie zat er achter de maskers van Daft Punk? En wat is hun link met Will Tura?

MuziekDaft Punk houdt ermee op, de band die disco en house zo strak aan elkaar kon lassen dat ook rockliefhebbers door de knieën gingen. Het gemaskerde duo uit Frankrijk vindt dat het genoeg is geweest na 28 jaar ‘around the world’ touren en ‘harder, better, faster, stronger’ proberen doen. Het is te zeggen: dat moet je vermoeden, want ook hun afscheid hullen ze in mysterie. Al weten we wel hoe ze ooit begonnen zijn én dat ze een link met ons Belgenlandje hadden.

11 reacties

 • Wouter Van de Walle

  4 dagen geleden
  Toppers die heel veel betekend hebben voor de elektronisch muziek. Een pak klassiekers die iedereen binnen vele jaren nog steeds zal kennen
 • kris deka

  4 dagen geleden
  Één van mijn lievelingsgoepen en ja ben al 43 , en mensen die denken dat deze muziek brol is zou ik zeggen koop nog een Romeo’s cd...
 • Tim Koopmans

  4 dagen geleden
  Het ga jullie goed! Heel leuke happy muziek!! De ouwe brompotten weten niet wat smaak is. En iedereen heeft andere smaak!! Heb dus respect voor IEDEREEN zijn smaak!!!
 • Benny De Keyzer

  4 dagen geleden
  Blij dat ik ze in 1997 in Werchter gezien heb, dat was een memorabel optreden en blijft één van de allerbeste shows die ik ooit gezien heb.
 • Koenraad Verstraeten

  4 dagen geleden
  Als Telex-fan van het eerste uur vermoed ik dat daar wel eens de link met ons landje zou kunnen liggen. Een projectje van de Marc (Moulin)?? Ik vond de muziek van DP steeds heel ingenieus opgebouwd, uitgebouwd. De non-commerciële creaties vond ik steeds hun beste. Ook van hun was/ben ik steeds fan! Maar ik ben er zeker van dat we er nog van gaan horen. Als producers, creative directors of iets dergelijks. Thanks guys, always enjoyed your 'deliveries'!
 1. Zornik viert 20ste verjaardag en maakt grootse comeback: “Onze drive was weg, nu is die goesting terug!”
  Muziek
  2

  Zornik viert 20ste verjaardag en maakt grootse comeback: “Onze drive was weg, nu is die goesting terug”

  Goed nieuws voor de fans van Zornik en hun hits als ‘Scared of yourself’ en ‘It’s so unreal’. Frontman Koen Buyse (43) laat weten dat de populaire rockgroep van weleer een heuse comeback maakt, nu ze hun twintigjarig bestaan vieren. Zo staan ze dit najaar al op de planken van de AB, al zal het daar niet bij blijven. “We zijn zelfs al bezig met het opnemen van nieuw materiaal”, zegt Koen in Het Nieuwsblad.
 2. Week van de Belgische muziek: dit zijn onze 10 best verkopende artiesten aller tijden (en van sommigen heb je wellicht nog nooit gehoord)
  PREMIUM
  Muziek
  3

  Week van de Belgische muziek: dit zijn onze 10 best verkopende artiesten aller tijden (en van sommigen heb je wellicht nog nooit gehoord)

  De ‘Week van de Belgische muziek’ is het ideale moment voor het ultieme rapport. Want wie zijn eigenlijk de best verkopende Belgische artiesten, die de wereld een beetje mooier laten klinken en ook buiten onze grenzen applaus krijgen? Deze top 10 is wellicht een lijstje voor de eeuwigheid, aangezien er door de dalende verkoop van fysieke geluidsdragers geen grote wijzigingen meer moeten worden verwacht. En niet schrikken, maar er staan misschien wel een paar namen bij waar je nog nooit van gehoord hebt maar die toch voor duizelingwekkende cijfers zorgen.
 1. Is een IKEA-kast in elkaar steken dé ultieme relatietest?
  Play
  Da's Liefde

  Is een IKEA-kast in elkaar steken dé ultieme relatie­test?

 2. Babette showt haar paaldans-skills aan haar date Jony in Blijven Slapen
  Play

  Babette showt haar paal­dans-skills aan haar date Jony in Blijven Slapen