30 jaar Nevermind.
Volledig scherm
PREMIUM
30 jaar Nevermind. © RV/Getty Images

‘Nevermind’ van Nirvana blaast 30 kaarsjes uit: “Doodmoe, doffe blik, grauwe huid. Eén spuitje later speelt Kurt Cobain de zaal plat”

MuziekVandaag is het precies 30 jaar geleden dat de Amerikaanse grungeband Nirvana het album ‘Nevermind’ uitbracht, dat voor hun definitieve doorbraak zorgde. Het tweede album van Kurt Cobain en co haalde tien keer platina en is tot op vandaag populair bij alle leeftijdscategorieën. Enkele weken na de release kon onze reporter Luc Beernaert de geblondeerde frontman interviewen na een optreden in Gent. Een terugblik op die ontmoeting.

29 reacties

 • emmanuel vermeersch

  1 maand geleden
  Nirvana was vernieuwend. In die tijd waren ze een verademing voor een groot deel van de toenmalige jeugd. Haatzaaiers en moraalridders zal je altijd wel hebben met hun onnodig commentaar. Hij was msn niet de ideale schoonzoon,hun muziek raakt 30 jaar later nog steeds veel mensen. En uiteindelijk is het dat wat telt.
 • Eric Vercouillie

  1 maand geleden
  Was er ook in Gent 30 jaar geleden heb genoten die avond van Nirvana .Mijn moto ,mijn lief ,en mijn pint ,meer moet dat niet zijn
 • Jan Dhooghe

  1 maand geleden
  480 Belgische frank, omgerekend 12 euro. Nu kost een ticket voor een concert van een ietwat bekende band makkelijk 3 tot 4 keer meer. Minstens.
 • Jeroen Custers

  1 maand geleden
  Een one-hit-wonder noemen ze het hier. Maar zonder Nirvana geen Pearl Jam of Soundgarden of ... Ze behoren bij de pioniers van de Grunge. Zoals de Big 4 in Metal is er de Seattle Scene voor de Grunge, enorm belangrijk en elke schakel heeft daarin zijn waarde. Het is als de Chicago scene voor de House of Compton voor de Gangsta rap. Het is misschien niet uw stijl, maar ze waren wel enorm belangrijk voor de muziek.
 • Philippe Corthout

  1 maand geleden
  Peter Neefs, Luc Vanheuckelom... one hit wonder? Duidelijke kenners. De invloed die Nirvana gehad heeft met meerdere nummers, albums,... op de moderbe (rock)muziek is bijzonder groot en niet te ontkennen. Authentieke band met bij momenten geniale structuren, akkoordwissels,... waar er maar weinigen met zo'n impact van bestaan (hebben). Rauwe emotie.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?