30 jaar Nevermind.
Volledig scherm
PREMIUM
30 jaar Nevermind. © RV/Getty Images

‘Nevermind’ van Nirvana blaast 30 kaarsjes uit: “Doodmoe, doffe blik, grauwe huid. Eén spuitje later speelt Kurt Cobain de zaal plat”

MuziekVandaag is het precies 30 jaar geleden dat de Amerikaanse grungeband Nirvana het album ‘Nevermind’ uitbracht, dat voor hun definitieve doorbraak zorgde. Het tweede album van Kurt Cobain en co haalde tien keer platina en is tot op vandaag populair bij alle leeftijdscategorieën. Enkele weken na de release kon onze reporter Luc Beernaert de geblondeerde frontman interviewen na een optreden in Gent. Een terugblik op die ontmoeting.

29 reacties

 • Emmanuek Vermeersch

  1 jaar geleden
  Nirvana was vernieuwend. In die tijd waren ze een verademing voor een groot deel van de toenmalige jeugd. Haatzaaiers en moraalridders zal je altijd wel hebben met hun onnodig commentaar. Hij was msn niet de ideale schoonzoon,hun muziek raakt 30 jaar later nog steeds veel mensen. En uiteindelijk is het dat wat telt.
 • Eric Vercouillie

  1 jaar geleden
  Was er ook in Gent 30 jaar geleden heb genoten die avond van Nirvana .Mijn moto ,mijn lief ,en mijn pint ,meer moet dat niet zijn
 • Jan Dhooghe

  1 jaar geleden
  480 Belgische frank, omgerekend 12 euro. Nu kost een ticket voor een concert van een ietwat bekende band makkelijk 3 tot 4 keer meer. Minstens.
 • Jeroen Custers

  1 jaar geleden
  Een one-hit-wonder noemen ze het hier. Maar zonder Nirvana geen Pearl Jam of Soundgarden of ... Ze behoren bij de pioniers van de Grunge. Zoals de Big 4 in Metal is er de Seattle Scene voor de Grunge, enorm belangrijk en elke schakel heeft daarin zijn waarde. Het is als de Chicago scene voor de House of Compton voor de Gangsta rap. Het is misschien niet uw stijl, maar ze waren wel enorm belangrijk voor de muziek.
 • Philippe Corthout

  1 jaar geleden
  Peter Neefs, Luc Vanheuckelom... one hit wonder? Duidelijke kenners. De invloed die Nirvana gehad heeft met meerdere nummers, albums,... op de moderbe (rock)muziek is bijzonder groot en niet te ontkennen. Authentieke band met bij momenten geniale structuren, akkoordwissels,... waar er maar weinigen met zo'n impact van bestaan (hebben). Rauwe emotie.
 1. Emotioneel moment op Night of the Proms: John Miles Jr. draagt ‘Music’ op aan overleden vader
  Play
  Muziek

  Emotioneel moment op Night of the Proms: John Miles Jr. draagt ‘Music’ op aan overleden vader

  Misschien wel het momentje van ‘Night Of The Proms. “John Miles heeft ons een cadeautje nagelaten", aldus Bart Peeters. ‘Music’, misschien wel het anthem van de Proms. En vanavond speelt zijn zoon het voor ons. “Ik zou het erg vinden mochten jullie meezingen”, aldus John Miles Jr achter de legendarische piano van zijn vader. “Voel jullie vrij om in te vallen.” Daarmee wachtte het Sportpaleis tot de laatste strofe, maar toen wel voluit. Voor een eerste keer iedereen recht op de banken en een achteraf een groot postuum applaus. “Ik weet niet of ik dit elk jaar ga doen”, sprak john Jr vooraf. Papa Miles zou het waarschijnlijk geen slecht idee vinden.