MEAU.
Volledig scherm
PREMIUM
MEAU. © Ben Houdijk

Nederlandse MEAU klopt Stromae en Adele met liedje over toxische relatie: “Het nummer wordt zelfs gebruikt in de rechtbank”

MuziekDe naam MEAU (21) doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar de kans is groot dat u al meezong met haar hit ‘Dat heb jij gedaan’. Het autobiografische liedje over een toxische relatie staat deze week op nummer één in de Ultratop en doet zo beter dan kleppers als Stromae en Adele. “Het liedje raakt duidelijk een gevoelige snaar”, vertelt de zangeres. “Elke dag krijg ik berichtjes van fans die hetzelfde meemaakten.”

2 reacties

 • Martine Dekens

  3 maanden geleden
  Pure eenvoud maar oh zo mooi !!!
 • Maite t'Kindt

  4 maanden geleden
  Prachtig nummer.
 1. Kalush Orchestra toont moeders in oorlogsgebied in nieuwe videoclip: “Dit is hoe Oekraïne er nu uitziet”
  Play
  Muziek
  1

  Oekraïense Songfesti­val-win­naar maakt meteen statement door moeders in oorlog te tonen in nieuwe videoclip

  Songfestival-winnaar Kalush Orchestra heeft een nieuwe clip bij hun lied ‘Stefania’ gedeeld. Daarin is te zien hoe verschillende Oekraïense moeders in oorlogsgebied hun kinderen in veiligheid proberen te brengen. “We tonen hoe wij hen elke dag moeten zien”, vertelt frontman Oleh Psiuk. Het is daarbij niet de eerste keer dat de band een statement maakt. Zo riepen ze zaterdag na hun optreden: “Europa, help ons! Help Marioepol, help Azovstal.”