DaBaby tijdens Rolling Loud in het Hard Rock Stadium op 25 juli 2021 in Miami, Florida.
Volledig scherm
PREMIUM
DaBaby tijdens Rolling Loud in het Hard Rock Stadium op 25 juli 2021 in Miami, Florida. © AFP

Muziekindustrie keert zich tegen DaBaby na zoveelste misstap: “Ik herken in dit gedrag niet de persoon met wie ik heb gewerkt”

MuziekAls er één rapper regelmatig de krantenkoppen haalt in thuisland Amerika, dan is het DaBaby (29) wel. Niet alleen vanwege zijn muzikale verwezenlijkingen - amper een jaar geleden won hij nog de award van ‘Best Male Hip Hop Artist’ op de BET Awards - maar ook vanwege zijn problemen met de wet. Drugsbezit, diefstal of geweldpleging? Het verleden van de rapper spreekt voor zich, maar ook vandaag heeft DaBaby zijn lesje nog steeds niet geleerd. Na enkele homofobe uitspraken keren verschillende evenementen en artiesten hem nu de rug toe. “Dit is het tegenovergestelde van wat onze wereld nu nodig heeft”, klinkt het bij Elton John.

8 reacties

 • glenn wouters

  1 maand geleden
  DaBaby brein zeker.
 • Lenne Harding

  1 maand geleden
  Goed zo, gelukkig zijn er mensen die de juiste grenzen durven trekken. Mensen die hun boodschap verkondigen en verdeeldheid zaaien zijn een pest.
 • Guy Van Brussel

  1 maand geleden
  Dat geven ze dan een award,...je kan je al voorstellen welke "intellectuelen" zo iets belonen,..
 • ISABEL FRANCOIS

  1 maand geleden
  Tja...als je als artiestennaam DaBaby kiest...omhooggevallen crapuleus babygeval me dunkt.
 • karl van dyck

  1 maand geleden
  Deze jongen zegt gewoon wat hij denkt, iets dat veel niet meer durven in de wereld van vandaag. Dat er andere beroemdheden zijn die hier niet mee akkoord gaan, is logisch, zij werden en worden nog steeds gevoed en goed betaald in het systeem waarin zij zijn door groot gebracht.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Tomorrowland wil volgend jaar drie festivalweekends: “Uit economische noodzaak”
  MUZIEK
  143

  Tomorrow­land wil volgend jaar drie festival­week­ends: “Uit economi­sche noodzaak”

  Komen er volgende zomer drie festivalweekends voor Tomorrowland? Als het aan de organisatie ligt wel. De groep achter het festival gaat daarvoor een aanvraag indienen bij de gemeenten Boom en Rumst en de provincie Antwerpen. “We doen dit uit economische noodzaak en ter compensatie van alle annuleringen”, klinkt het. Maar is een derde festivalweekend wel realistisch? VTM NIEUWS zocht het uit in de uitzending van 19 uur.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.