Dua Lipa, Tijs Vanneste en Pearl Jam-zanger Eddie Vedder.
Volledig scherm
PREMIUM
Dua Lipa, Tijs Vanneste en Pearl Jam-zanger Eddie Vedder. © BSRagency/Photo News/Getty

Muziek uitbrengen in tijden van corona, een slimme zet? “We moeten de sector levendig houden”

MuziekDua Lipa, Pearl Jam, Tijs Vanneste en Isolde Lasoen: de meeste artiesten wagen er zich niet aan om nieuwe muziek op de wereld los te laten tijdens de coronacrisis, maar zij zijn enkele van de uitzonderingen die de regel bevestigen. Een geniale zet of een hopeloos verloren zaak? Wij vroegen het aan verschillende experts.

0 reacties

 1. INTERVIEW. Dua Lipa teleurgesteld na afgelasting Sportpaleisconcert: “Ik kon niet anders, de toekomst is té onduidelijk”
  PREMIUM
  Muziek

  INTERVIEW. Dua Lipa teleurge­steld na afgelas­ting Sportpa­leis­con­cert: “Ik kon niet anders, de toekomst is té onduide­lijk”

  In tranen kondigde wereldster Dua Lipa (24) aan dat ze al haar concerten in Europa en Groot-Britannië uitstelt door het coronavirus. Haar show op 2 mei in het Sportpaleis wordt zo verzet naar 4 februari 2021. “Normaal was ik nu in New York, volop aan het repeteren voor jullie”, vertelt de popster ons in een exclusief interview. “Ik vind het bijzonder spijtig. Maar ik kon geen andere beslissing nemen, de toekomst is té onduidelijk.”
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  6

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 3. Karen Damen kondigt onewomanshow aan en gaat opnieuw zingen: “Ja, het zal ook opnieuw in het Nederlands zijn”
  SHOWBITS
  10

  Karen Damen kondigt onewoman­show aan en gaat opnieuw zingen: “Ja, het zal ook opnieuw in het Nederlands zijn”

  Karen Damen (48) heeft groot nieuws: ze gaat opnieuw zingen en touren. Op 13 december gaat in de Arenberg in Antwerpen ‘De eerste keer’ in première, haar eerste eigen onewomanshow. Dat kondigt ze exclusief aan in een gesprek met Showbits: “Ik ga vertellen over mijn leven, wat ik allemaal heb meegemaakt en geloof me: jullie weten nog lang niet alles van mij”. Exact 25 jaar na de start van K3 is ze voor het project herenigd met William Vaesen, de ontdekker van het trio. Hij verplicht Karen alvast om terug in het Nederlands te gaan zingen, ook al had ze gezworen dat nooit meer te doen. Tickets voor de voorstelling gaan op vrijdag 17 maart om 10 uur in verkoop via deze link.