Dua Lipa, Tijs Vanneste en Pearl Jam-zanger Eddie Vedder.
Volledig scherm
PREMIUM
Dua Lipa, Tijs Vanneste en Pearl Jam-zanger Eddie Vedder. © BSRagency/Photo News/Getty

Muziek uitbrengen in tijden van corona, een slimme zet? “We moeten de sector levendig houden”

MuziekDua Lipa, Pearl Jam, Tijs Vanneste en Isolde Lasoen: de meeste artiesten wagen er zich niet aan om nieuwe muziek op de wereld los te laten tijdens de coronacrisis, maar zij zijn enkele van de uitzonderingen die de regel bevestigen. Een geniale zet of een hopeloos verloren zaak? Wij vroegen het aan verschillende experts.

0 reacties

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. INTERVIEW. Dua Lipa teleurgesteld na afgelasting Sportpaleisconcert: “Ik kon niet anders, de toekomst is té onduidelijk”
  PREMIUM
  Muziek

  INTERVIEW. Dua Lipa teleurge­steld na afgelas­ting Sportpa­leis­con­cert: “Ik kon niet anders, de toekomst is té onduide­lijk”

  In tranen kondigde wereldster Dua Lipa (24) aan dat ze al haar concerten in Europa en Groot-Britannië uitstelt door het coronavirus. Haar show op 2 mei in het Sportpaleis wordt zo verzet naar 4 februari 2021. “Normaal was ik nu in New York, volop aan het repeteren voor jullie”, vertelt de popster ons in een exclusief interview. “Ik vind het bijzonder spijtig. Maar ik kon geen andere beslissing nemen, de toekomst is té onduidelijk.”
 3. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 4. “The Masked Singer” is terug: bekijk hier de vijf hoogtepunten uit de eerste aflevering
  Play

  “The Masked Singer” is terug: bekijk hier de vijf hoogtepun­ten uit de eerste aflevering

  Het tweede seizoen van The Masked Singer is van start gegaan. In totaal strijden acht figuren om in de wedstrijd te blijven en vooral niet ontmaskerd te worden. Onder meer Papegaai, Ridder en Edelhert gaven een eerste optreden en ook drie tips om de jury op het juiste - of net het slechte - spoor te zetten. Opvallend is ook dat er voor het eerst een duo meedoet aan het programma: de Robots. Roos moest als eerste de wedstrijd verlaten en het was al meteen een grote verrassing: niemand minder dan toptennisspeelster Yanina Wickmayer zat in het pak. Dit zijn de vijf hoogtepunten uit de eerste aflevering van The Masked Singer.