Bea Aerts, Jacques Schoeters, Mario De Maertelaere, Martin Perseyn.
Volledig scherm
PREMIUM
Bea Aerts, Jacques Schoeters, Mario De Maertelaere, Martin Perseyn. © Henk Deleu

Metalheads van ‘de oude garde’ over hun liefde voor Graspop: “Vroeger dacht iedereen dat wij crapuul waren”

MuziekDonderdag 16 juni start de 25ste editie van Graspop, het grootste metalfestival van het land. Ook de hardrockers van de oude garde zullen niet ontbreken. Vijftigplussers die erbij waren toen het genre groot werd, en die niet alleen de muziek, maar ook de garderobe uit hun jeugd trouw zijn gebleven. Vier rockers op leeftijd vertellen over hun liefde voor het genre, de vooroordelen die ze soms op hun bord krijgen en de magische sfeer op de weide. “Op den duur hielden we onze pas al klaar als we in de verte een flik zagen.”

4 reacties

 • Karel van Velzeke

  4 maanden geleden
  hardrockers en motards zijn de meest fantastische mensen op de wereld ,ik kan het weten ik ben er zelf ook één
 • koenraad decapmaker

  4 maanden geleden
  Discriminatie tegen hardrockers is er overal en niet in het minst op de radio en televisie.
 • ronald herckenrath

  4 maanden geleden
  Ik heb daar als politieman nog ordediensten gedaan op Graspop .Nooit problemen gehad. Contacten met de bezoekers waren respectvol en vriendelijk .Was ook een prima organisatie .
 • Ivan Smissen

  4 maanden geleden
  Zolang het geen pijn doet...
 1. Na Oscar and the Wolf komen ook Dimitri Vegas & Like Mike met WK-lied voor Rode Duivels: “Fans moeten weer geloven in deze gouden generatie”
  Play
  Muziek

  Na Oscar and the Wolf komen ook Dimitri Vegas & Like Mike met WK-lied voor Rode Duivels: “Fans moeten weer geloven in deze gouden generatie”

  “Showing the world what we try to achieve, we have to believe.” Met die duidelijke boodschap sturen Dimitri Vegas (40) en Like Mike (36) de Rode Duivels naar het WK in Qatar. Met hun supportersnummer ‘Believe’ willen ze het geloof in ons nationaal elftal herstellen. “Soms lijkt het alsof de Gouden Generatie verdwenen is, maar we willen de supporters opnieuw laten inzien wat voor topelftal we hebben.”
 2. INTERVIEW. Sam Ryder, dé revelatie van het Songfestival: “Een carrièreplan heb ik niet. Waarom zou ik?”
  Muziek

  INTERVIEW. Sam Ryder, dé revelatie van het Songfesti­val: “Een carrière­plan heb ik niet. Waarom zou ik?”

  Tweede op het Songfestival, maar volgens velen de échte winnaar: Sam Ryder. De Britse zanger moest de duimen leggen voor Oekraïne, maar zonder de oorlog had z’n popsong ‘Space Man’ weleens de bovenhand kunnen halen. En dus kon Sam - na de eerdere passage van Kalush Orchestra - zondagavond niet ontbreken op het podium van ‘Tien Om Te Zien’. “Ik sta hier dankzij Britney Spears, godbetert.”
 3. Taylor Swift maakt tracklist nieuw album ‘Midnights’ bekend door spelletje Bingo: “Het lot beslist”
  Play
  Muziek

  Taylor Swift maakt tracklist nieuw album ‘Midnights’ bekend door spelletje Bingo: “Het lot beslist”

  Taylor Swift (32) teast nual haar nieuwe album ‘Midnights’ met een TikTok-reeks. In een video speelt de zangeres het beroemde spel Bingo. In de molen zitten dertien balletjes. Wanneer er eentje uitrolt met een bepaald nummer, maakt ze dat liedje op de tracklist bekend. Alsof het lot ermee gemoeid is eerst haar geluksgetal aan de beurt. Het album ‘Midnights’ komt uit op 21 oktober.