CAMILLE
Volledig scherm
PREMIUM
CAMILLE © VRT/Yondr

“Met haar virtuele optreden bereikte CAMILLE 61.000 fans”: virtuele realiteit is niet langer sciencefiction

MuziekMet één virtueel concert bereikt Camille evenveel fans als in vijf volle Lotto Arena’s. Naar een concert in de VS, zonder dat u zich verplaatst: onmogelijk? Zulke virtuele realiteit is dichterbij dan we denken. Herinner u Pokémon Go, waarbij mensen de straat op gingen om Pokémon te vangen. Of Fortnite. En dat is nog maar ’n begin. “De metaverse is nu al ’n miljoenen-business”, vertelt Pieter Van Leugenhagen aan ‘Dag Allemaal’.

4 reacties

 • Christof Schelfhout

  2 maanden geleden
  Er gaat geen dag voorbij of je ziet ze passeren. Wordt zodanig kapot gehyped dat het geen lange carrière zal worden. Is overigens ook geen probleem want het is waarschijnlijk niet de muzieksector waar ze het best zou gedijen
 • Dirk Verstraeten

  2 maanden geleden
  Wat is me dat geeft mij maar music van de jaren 80 dat is music!
 • Jony Moerenhout

  2 maanden geleden
  Dit is een grap toch ze heeft virtueel 61000 fans bereikt. Wauw. Er is een Japans virtueel figuur die miljarden fans over de hele wereld heeft en die gaan naar concerten er van. Het betere werk is dat die percies echt op het podium staat de beweging en poses dat die aan neemt zijn heel realistisch. Zoek maar is een concert op van Hatsune Miku en ja er zijn virtuele kleine concerten beschikbaar en je kan het zo veel zien als je wilt. Voor een kleine prijs uiteraard.
 • jan gypers

  2 maanden geleden
  Goed gedaan!