Meskerem Mees
Volledig scherm
PREMIUM
Meskerem Mees © Dieter Bacquaert

Meskerem Mees staat in finale Humo’s Rock Rally én presenteert op StuBru: “Ik weet niet of ik wel nog verder wil studeren”

MuziekHet lieflijke liefdesliedje ‘Joe’ wurmde zich de voorbije zomer in het oor van de luisteraars van verschillende radiozenders, en op Studio Brussel stond het zelfs drie weken op de eerste plaats in de Afrekening. Daarnaast veroverde Meskerem Mees ook een plaatsje in de finale van Humo’s Rock Rally én is ze een van de nieuwe sidekicks van Michele Cuvelier op StuBru. Het gaat hard voor de zangeres met ethiopische roots, die nog maar 20 is. En dus blijft er weinig tijd over voor andere dingen, zoals studeren of sporten. “Volgens mijn mama moet ik dringend mijn loopschoenen weer aantrekken.”

  1. Meskerem Mees, aka de ‘Vlaamse Nina Simone’, verovert de hitlijsten: “Mede dankzij corona”
    PREMIUM
    Muziek

    Meskerem Mees, aka de ‘Vlaamse Nina Simone’, verovert de hitlijsten: “Mede dankzij corona”

    Ronny Mosuse kondigde haar in haar tienerjaren al eens aan als de ‘Vlaamse Nina Simone’, vandaag prijkt ze bovenaan ‘De Afrekening’ én schrijft ze ontwapenende muziek. De minimalistische folkpop van Meskerem Mees (21) valt duidelijk in de smaak, maar wie is nu de jonge vrouw achter dat vocale equivalent van een winters haardvuurtje? En hoe baande ze zich op amper twee maanden tijd een weg naar bekendheid? “Ik heb nog niet echt moeten vechten, maar dat zal nog wel komen.”