Mechelse rapper Makar
Volledig scherm
Mechelse rapper Makar © Instagram

Mechelse rapper Makar scoort wereldhit met Nederlandstalig nummer

MuziekDe jonge Mechelse rapper Makar Barsegjan (24) — met als artiestennaam Makar — heeft met zijn Nederlandstalige nummer ‘Mood’ een absolute wereldhit te pakken. Dat succes heeft de rapper, wiens muziekcarrière begon met een grap, vooral te danken aan het sociale medium TikTok. Daar werd zijn nummer namelijk meer dan 400.000 keer gebruikt in verschillende video’s, die samen al miljoenen keer bekeken werden.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 3. LIVE. Vandaag meert de JEZ!-boot aan in Deinze waar onder anderen Maksim Stojanac, Regi en Michael Amani optreden
  Muziek

  LIVE. Vandaag meert de JEZ!-boot aan in Deinze waar onder anderen Maksim Stojanac, Regi en Michael Amani optreden

  De JEZ!-feestweek is gisteren van start gegaan. De party duurt maar liefst vijf dagen en zit boordevol optredens. Qmusic maakt de hele week live radio vanop het dek van de JEZ!-boot, die aanmeert in vijf steden. Als tweede is Deinze aan de beurt. Vandaag entertainen daar op het Sint-Poppoplein onder anderen Maksim Stojanac, Regi en Michael Amani het publiek. Kan je er helaas niet bij zijn? Geniet dan hier mee dankzij onze livestream.