De leden van ABBA in de pakjes waarin ze de ABBA-tars maakten
Volledig scherm
PREMIUM
De leden van ABBA in de pakjes waarin ze de ABBA-tars maakten © rv

Mamma Mia, ABBA is helemaal terug! Vlaamse kenners reageren enthousiast op comeback: “Ik heb het niet droog gehouden”

Een volledig nieuw album en een concertreeks waarin Benny, Bjorn, Frida en Agnetha als avatars  - of ABBA-tars - met een live-band gaan optreden: ABBA is helemaal terug. De vier leden van de hitsensatie van de jaren 70 zijn zelf de zeventig al voorbij, maar zijn klaar om de hitlijsten te bestormen. “Eerst dachten we twee nummers uit te brengen, dan kwamen er nog een paar bij en toen zei ik: waarom maken we niet een volledig album?”, vertelde Benny op een wereldwijd uitgezonden livestream in Londen. “Ik hoop dat ze volle bak gaan knallen”, zegt regisseur Stany Crets, die nu ook één van de hoofdrollen speelt in de musical ‘Mamma Mia!’.

24 reacties

 • Johan Vandevelde

  3 maanden geleden
  Tussen alle shit van tegenwoordig is ABBA een verademing. Ik ben heel blij met de nieuwe muziek. Ze blijven hun concept trouw. Zeker niet slechter dan vroeger. ABBA is top, toen en nu !
 • Karla Desmet

  3 maanden geleden
  Don't Shut Me Down, met hier en daar een pianolink naar Dancing Queen... Hoe grappig en tof is dat :) De teksten zijn eigenlijk zelfs wat humoristisch met ook een link naar vroeger. Awel, ze hebben dat goed gedaan en ik kijk uit naar de release.
 • Jo Van den Breen

  3 maanden geleden
  Mensen muzikale smaken verschillen, maar degene die hier beweren dat de 2 nieuwe nummers van ABBA niet veel soeps zijn, begrijpen niets van muziek en weten al zeker niets van het verleden van de groep of hebben geen gevoelens en men is toch niet verplicht om naar ABBA te luisteren. Als men goed luistert weet men dat de 2 nieuwe songs over zichzelf gaan, het zijn meesterwerken en vormen de nieuwe fundering voor een verdere samenwerking, dus gegarandeerd nog straffer en beter werk op komst.
 • DANNY VEREEKEN

  3 maanden geleden
  Abba is back En hoe ? Echt weer pareltjes die ze gemaakt hebben Ik kijk al uit naar Voyage En de avatars toer wil ik ook wel eens mee maken Kortom alleen maar leuke vooruitzichten Hoe fijn is dat !
 • Adriaan De Backer

  3 maanden geleden
  Er zullen altijd mensen zijn wiens leven bestaat uit niks meer dan negatieve commentaar spuien. Zelf vind ik het 2 prachtige nummers, volledig in de stijl vani wat we van ABBA gewend zijn. Persoonlijk iets meer fan van het 2e nummer don't shut me down. Kijk alvast uit samen met miljoenen anderen naar het album Voyage, mijn exemplaar is alvast besteld...