Lil Nas X op het Met Gala.
Volledig scherm
PREMIUM
Lil Nas X op het Met Gala. © REUTERS

Lil Nas X schopt met debuutplaat tegen de schenen van puriteins Amerika: “Ik wil niet langer de coole, aanvaardbare homo zijn”

MuziekHij schopt graag tegen de schenen van puriteins Amerika en groeide zo in een mum van tijd uit tot één van de grootste rappers ter wereld. Hoewel de debuutplaat van Lil Nas X (22) vandaag pas in de winkelrekken ligt, zorgde de ‘Montero’-zanger de voorbije maanden al voor een revolutie in de doorgaans nogal homofobe hiphop-wereld. Niet slecht voor een artiest die opgroeide in een kansarm milieu en een hele tijd worstelde met z’n geaardheid. “Ik heb mezelf m’n hele tienerjaren keihard gehaat.”

2 reacties

  • Gunther Bodomin

    2 jaar geleden
    Rob Halford deed het hem voor. Het alomtegenwoordige leder en spikes, in de Metalscene, komt omdat Halford, en Judas Priest, ze droegen op het podium, die hij destijds kocht in de "gespecialiseerde" shops. Of hoe een homoseksuele zanger het uiterlijke beeld van de Metalscene grotendeels heeft gevormd.
  • stefan crama

    2 jaar geleden
    Het enigste wat mij interresseert als ik muziek beluister is of het goed is. Dat de zanger of groep bestaat uit holebi's, transgenders, vrouwen, zwarten, dwergen, enz... laat mij volledig koud.