De winnaars van dit jaar, Kalush Orchestra.
Volledig scherm
De winnaars van dit jaar, Kalush Orchestra. © EPA

Laagste aantal in jaren: Songfestival telt volgend jaar 37 deelnemers

MuziekHet Eurovisiesongfestival in Liverpool telt volgend jaar 37 deelnemende landen. Dat is het laagste aantal sinds 2014, toen het evenement plaatsvond in Kopenhagen.

5 reacties

 • Felix Strackx

  3 maanden geleden
  37? België, Nederland, Luxemburg, Groot-Brittanie, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Spanje en Portugal. Pak Denemarken, Zweden en Noorwegen er voor mijn part nog bij. Dan heb je West-Europa en de rest moet maar een eigen songfestival organiseren.
 • dretie munkies

  3 maanden geleden
  Een verouderd concept dat in de moderne wereld niet thuishoort ! Het daaraan bestede geld kan op een veel nuttiger wijze worden besteed !
 • Paul Stausens

  3 maanden geleden
  Een veroudert concept. Het enige dat telt is: Hoe meer zielen hoe meer vreugde. Eurovisie is ook te hoog gegrepen. Er zien meer deelnemers uit niet Europese landen dan Europese. En dan de televoting. Zo lek als een zeef.
 • Bert De Bruin

  3 maanden geleden
  De naam Eurovisiesongfestival klopt niet meer want het is al decennialang geleden dat het beste liedje won. De naam Eurocorruptie feest dekt meer de lading.
 • stefan crama

  3 maanden geleden
  Schaf dat onding af, de politiek druipt er vanaf en heeft al lang niets meer te maken met het beste liedje ( Oekraïne vorige editie )
 1. INTERVIEW. Pommelien Thijs (21) na haar triomf op de MIA’s: “Rolmodel zijn voor meisjes: dat is mooi”
  PREMIUM
  3

  INTERVIEW. Pommelien Thijs (21) na haar triomf op de MIA’s: “Rolmodel zijn voor meisjes: dat is mooi”

  Ze dartelt door de showbizz alsof ze nooit iets anders deed en onderweg plukt ze de mooiste bloemen. Drie MIA’s, twee Gouden K’s. En dat op haar prille 21ste. Het gaat loeihard voor Pommelien Thijs. “Ik denk nog altijd dat niemand mij kent. Wie ligt er nou wakker van dat ik op meisjes val, redeneerde ik. Dat was een misrekening. Plots voelde ik dat ik wél een verschil kon maken voor sommige mensen.”
 2. Gaat nieuw nummer van Miley Cyrus over ex-man Liam Hemsworth? Fans denken van wel
  Play
  Muziek

  Gaat nieuw nummer van Miley Cyrus over ex-man Liam Hemsworth? Fans denken van wel

  “We bouwden een huis en zagen het branden”, zingt Miley Cyrus (30) in haar nieuwe nummer ‘Flowers’. Fans hebben een sterk vermoeden dat dat gaat over haar ex-man Liam Hemsworth (33). De twee hadden al een heel liefdesparcours afgelegd voor ze trouwden in 2018, maar op vraag van Liam ging het paar al in 2019 uit elkaar. De zangeres lijkt over het gebroken huwelijk te zingen in het nummer: ze vertelt hoe ze haar best deed voor een relatie die mislukte, maar dat ze zichzelf nu graag ziet. Er is ook nog meer, want Miley liet het nummer net op de verjaardag van Liam op de wereld los.