Kommil Foo: Raf (links) en Mich Walschaerts.
Volledig scherm
Kommil Foo: Raf (links) en Mich Walschaerts. © VTM

Kommil Foo met 'Ruimtevaarder' opnieuw bovenaan De Lage Landenlijst

Kommil Foo is met 'Ruimtevaarder' voor het tweede jaar op rij door de radioluisteraars naar de top van De Lage Landenlijst gestemd. Ook Het zesde metaal verroerde geen vin met 'Ploegsteert' en is tweede in deze top 100 van de beste Nederlandstalige nummers sinds 1945. Nieuw in de top drie is 'Pastorale' van Ramses Shaffy en Liesbeth List.

3 reacties

 • DIRK RASSCHAERT

  2 jaar geleden
  Terecht!!! Voor wie het verstaat!?
 • Marianne Van den Lemmer

  2 jaar geleden
  Een mooi liedje? Ja, zeker. Het beste? Nee, dat niet...
 • Regine De Brouwer

  2 jaar geleden
  Een prachtig liedje .een liedje voor wie een kind heeft met autisme of wie zich kan verplaatsen in een andere wereld .Je moet de moeite doen om de clip eens te bekijken.Mijn zoon van 14 kwam er zelf mee af van school. ..
 1. Verrassende verhalen achter de grootste Nederlandstalige hits: ‘Mia’, ‘Tim’ en ‘Rozane’ heten eigenlijk Irma, Ramses en Chris
  PREMIUM
  Muziek

  Verrassen­de verhalen achter de grootste Nederlands­ta­li­ge hits: ‘Mia’, ‘Tim’ en ‘Rozane’ heten eigenlijk Irma, Ramses en Chris

  Over wie gaat 'Mia' van Gorki en heette de minnares van Wim De Craene echt 'Rozane'? De antwoorden staan samen met honderden andere verhalen in 'Watskeburt, Lage Landen?', het pas verschenen naslagwerk over Nederlandstalige muziek, waar auteur Peter Van Dyck vijf jaar aan werkte. Hij selecteerde voor ons zes verrassende anekdotes.