Drummer Taylor Hawkins op een festival in Tennessee in 2019. Op een Foo Fighters-concert was een energetische Hawkins bijna de grootste blikvanger. Dat fysieke leven kostte hem wellicht heel wat jaren.
Volledig scherm
PREMIUM
Drummer Taylor Hawkins op een festival in Tennessee in 2019. Op een Foo Fighters-concert was een energetische Hawkins bijna de grootste blikvanger. Dat fysieke leven kostte hem wellicht heel wat jaren. © Al Wagner/Invision/AP

Is Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins slachtoffer van een industrie die verslaving in de hand werkt?

Taylor Hawkins van Foo Fighters overleed dit weekend op 50-jarige leeftijd in Colombia. De charismatische drummer met de grootste parelmoeren glimlach in rock-’n-roll gaf helaas ook onderdak aan heel wat demonen onder zijn schedel. En de Amerikaanse farmaceutische industrie maakte daar onbeschroomd misbruik van.

10 reacties

 • Frederic Franke

  12 maanden geleden
  Er zijn grotere die nog leven en die al boven de 80 zijn. Hawkins was een gedrogeerde en eigen schuld. Punt
 • Toran Korshnah

  12 maanden geleden
  Men onderschat de verantwoordelijkheid van de drummer. De drummer bepaalt het ritme, wanneer een nummer start en stopt, met andere woorden, de drummer is de dirigent. Wanneer die mens een slechte dag heeft, is de show om zeep. Dus, ja, enorme druk...Die treden niet op voor 5 man, he...
 • robbe vanhoutte

  12 maanden geleden
  Je bepaald zelf of je zulke middelen neemt, iemand anders niet de schuld geven
 • Jan Daems

  12 maanden geleden
  Als gebruiker kies je daar zelf voor, niemand dwingt je ertoe. En als alle mensen die met stresserende omstandigheden te maken hebben deze weg zouden moeten opgaan, dan scheelt er duidelijk iets aan het karakter.
 • Michel Jacobs

  12 maanden geleden
  Ik drum ook, als amateur dan. Optredens zijn voor drummers erg stresserend. Je zou denken dat een pro daar beter mee omgaat, nee dus. Ik vind het aantal drummers dir rond hun vijftigste overlijden behoorlijk talrijk. Een drugcocktail is belastend voor het hart, maar ik vermoed héél sterk dat velen een bestaande coronaropathie hadden van jarenlange toer-en stagestress. Het zijn ongezonde leefomstandigheden. Een gezond hart en gezonde kransslagaders kunnen wel wat meer hebben.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. KIJK. Kürt Rogiers brengt verrassende dragqueen-act op het Schlagerfestival
  Muziek

  KIJK. Kürt Rogiers brengt verrassen­de drag­queen-act op het Schlager­fes­ti­val

  Het was gisteren weer tijd voor de polonaise. Het Schlagerfestival trapte zijn zestiende editie op gang met levenslied-toppers als Willy Sommers, Lisa Del Bo en Luc Steeno. De presentatie van het festival nam Kürt Rogiers opnieuw voor zijn rekening - al voor de zevende keer op rij. “De kans is groot dat ik, naast het aankondigen van de artiesten, weer op een verrassende wijze opduik”, verklapte hij onlangs in onze krant. En zo geschiedde: het Schlagerfestival bracht - letterlijk - de diva in Kürt naar boven. De presentator verraste het publiek toen hij in stiletto’s en glitterjurk, met opgemaakt gezicht en pruik op, op het podium flaneerde tussen Sally Monella en Star, twee professionele dragqueens. Daar zongen ze ‘This is My Life’ van Shirley Bassey.
 1. Helmut Lotti gaat nog eens ‘Tiritomba’ brengen: “Ondenkbaar, zingen met zo’n wereldster”
  PREMIUM
  BV

  Helmut Lotti gaat nog eens ‘Tiritomba’ brengen: “Ondenkbaar, zingen met zo’n wereldster”

  “Daarvoor haal ik graag mijn pitteleer nog eens boven.” Bijna drie decennia na de eerste Goes classic, keert Helmut Lotti terug naar z’n succesvolle klassieke repertoire. Voorlopig slechts eenmalig - tijdens een benefietavond in het kasteel van Horst -, maar meteen goed voor a trip down memory lane. Lotti geeft een blik op de meest spannende, bizarre en mooie momenten uit z’n klassieke hoogdagen. “Dat Eros Ramazotti zijn eigen teksten niet kent, snap ik totaal niet.”