AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

INTERVIEW. Alanis Morissette: “Ik zong 25 jaar geleden al over #MeToo, maar niemand wilde het horen”

MuziekOp je 21ste maak je een album dat meer dan 30 miljoen exemplaren verkoopt, méér dan de volledige platenverkoop van Taylor Swift bij elkaar geteld. En wat daarna? Dat vraagstuk achtervolgt Alanis Morissette (45) sinds het monstersucces van 'Jagged Little Pill' in 1995. Een exclusief gesprek. “Ik zong 25 jaar geleden al over #MeToo, maar niemand wilde het horen.”

6 reacties

 • Linda D'Haese

  3 jaar geleden
  Louis Meuleman Ze hebben er alles voor over om bekend te kunnen worden en deinzen er niet voor terug om de producers te verleiden en daar maken sommigen dan misbruik van en denken dat ze dit bij alle vrouwen mogen doen
 • Hanne Vlaeminck

  3 jaar geleden
  inderdaad filip, ze is vrijwillig die relatie aangegaan, en blijven aangaan. en maartje: issie heeft gelijk.
 • Marco brilmans

  3 jaar geleden
  Als je al 25 jaar feministe bent, dan zal je altijd wel gelijk hebben over stellingen met betrekking tot gendergelijkheid of genderongelijkheid, niet? Want vroeg of laat zal één van je stellingen wel eens waarheid bevatten.. Zelfs Nostradamus had het soms bij het rechte eind.
 • Filip Vanlaeken

  3 jaar geleden
  Ja natuurlijk "under rug swept" ook met "hands clean". Maar het spreekt ook wel wat tegen haar : zij liet gebeuren en accepteerde of verwerkte in muziek, terwijl #metoo nu net een beweging werd omdat een aantal vrouwen het niet langer wilden slikken of verwerken.
 • issie cardoza

  3 jaar geleden
  Maartje , als je het zelf niet hebt meegemaakt, zwijg dan erover ... klap in het gezicht voor mensen die het wel meegemaakt hebben...
 1. Lewis Capaldi legt concert stil door vechtersbazen: “Vreemd nummer om op te vechten”
  Play
  Muziek

  Lewis Capaldi legt concert stil door vechtersba­zen: “Vreemd nummer om op te vechten”

  Het concert van Lewis Capaldi (26) in Manchester in het Verenigd Koninkrijk werd abrupt verstoord door vechtersbazen tijdens het nummer ‘Hold Me While You Wait’. Zij beslisten om tussen het publiek op het middenplein een gevecht te starten. De zanger merkte het al snel op en liet het concert meteen stilleggen, zodat security het probleem kon oplossen. “Een raar nummer om op te beginnen vechten”, zei Capaldi terwijl hij de vechters uitlachte. Wanneer de spelbrekers uit het publiek werden gehaald, hervatte Lewis het optreden.
 2. Belgische inzending scoort niet bij de internationale bookmakers. Hoe gaat Gustaph zich proberen te redden?
  Play
  Showbits
  69

  Belgische inzending scoort niet bij de internatio­na­le bookmakers. Hoe gaat Gustaph zich proberen te redden?

  Weinig bijzaken in het leven die zo van staatsbelang lijken als Eurosong. Altijd is er wel controverse over de keuze van de jury en/of publiek. En ook dit jaar is het opnieuw prijs met Gustaph, de Vlaamse Boy George die ons land mag gaan verdedigen in Liverpool. Een manklopende televoting en verliezende finalisten die zich openlijk vragen stelden bij de keuze, hielpen de winnaar niet. Komt daarbij ook heel wat bagger op sociale media. Hoe gaat Gustaph daarmee om nu de eerste storm is gaan liggen? Senne spreekt met hem in een nieuwe Showbits.