Schlagerfestival
Laura Lynn
Volledig scherm
Schlagerfestival Laura Lynn © Kristof Ghyselinck

Het Schlagerfestival viert 15-jarig bestaan: de polonaise is back na anderhalf jaar

MuziekHet is weer tijd voor de polonaise.  Anderhalf jaar in de kast gezeten, op slot door corona, maar sinds gisteren op Het Schlagerfestival back in business. 

 1. Sam Smith over onzekerheden: “Elke keer als ik naar het zwembad ging, voelde ik me beschaamd”
  PREMIUM
  Muziek
  1

  Sam Smith over onzekerhe­den: “Elke keer als ik naar het zwembad ging, voelde ik me beschaamd”

  Sam Smith (30) bracht ooit de snik in de heartbreak ballad, maar op hun nieuwe plaat ‘Gloria’ staat de queer kwajongen centraal. Die vierde langspeler laat zich lezen als een coming-of-age-album, met songteksten over passie, zelfexpressie en imperfectie. Toch heeft Sam het de voorbije jaren niet altijd makkelijk gehad. Zo kreeg die heel wat kritiek op hun nieuwe videoclip, ‘I'm not here to make friends’, waarin die in heel wat weelderige kostuums te zien is. Onterecht, want een viering van wie Sam echt is, klinkt het in een interview met De Morgen. “Ik keek op naar de rolmodellen in de ‘lichaamswereld’, en voelde me in de min staan.”
 2. Wordt Beyoncé artiest met de meeste Grammy's ooit? Muziekindustrie kan zangeres vandaag tot absolute queen kronen

  Wordt Beyoncé artiest met de meeste Grammy's ooit? Muziekindu­strie kan zangeres vandaag tot absolute queen kronen

  Vandaag worden de 65ste Grammy Awards, de belangrijkste prijzen uit de muziekindustrie, uitgereikt in het Amerikaanse Los Angeles. Beyoncé is genomineerd voor negen Grammy's, vooral voor haar album 'RENAISSANCE'. Ze heeft nu evenveel Grammy-nominaties verzameld als haar echtgenoot Jay-Z, goed voor een duizelingwekkend record van 88 nominaties. Als ze zondagavond vier nominaties weet te verzilveren, wordt ze de artiest met de meeste Grammy's ooit.