Eén / Photo news
Volledig scherm
PREMIUM
© Eén / Photo news

Helmut Lotti vraagt hoofdprijs, seniorenkorting bij Laura Lynn: zoveel betaalt u deze zomer voor een Vlaamse artiest

ShowbizzDe hemel lijkt eindelijk op te klaren voor de Vlaamse artiesten. Het voorbije jaar zagen de meesten hun optredens geannuleerd of uitgesteld en zaten ze werkloos thuis. Maar de boekingskantoren merken sinds kort een ommekeer en de aanvragen lopen weer vlotjes binnen. Tijd dus voor een overzicht. Welke artiest vraagt er tegenwoordig hoeveel en wat krijgt de organisator daarvoor in de plaats? En welke invloed heeft corona op hun loonzakje?

16 reacties

 • Philippe Legrand

  2 jaar geleden
  Het is waard wat de gek er voor geeft. Van mezelf mogen ze allemaal het dubbele vragen, maar ik ben dan ook niet gek.
 • Lucas De groot

  2 jaar geleden
  Als zijn pruik maar goed staat.
 • Ilse Verlinden

  2 jaar geleden
  Helmut Lotti heeft een supergroot huis in een van de duurste straten van Antwerpen, Koen Wauters woont in een kasteeltje in Heffen. Veel BV’s zoals Nathalia en Nathalie Meskens gaan een paar keer per jaar op verlof in Afrika. Bart Peeters en Jan Leyers wonen in een grote villa in Hove, Karen Daemen in eentje in Lint en ze rijdt met een Porsche. Meer dan genoeg te verdienen in de showbizz in België lijkt mij.
 • Frankie A S Goethals

  2 jaar geleden
  @Steven Maes, als je goed bent in uw vak van geluidstechniek (klank en lichtshow) dan ben je 1 van die velen die moeten betaald worden voor het optreden. Een dure artist heeft een management, orkest, roadies, klank- en lichtman, chauffeur, ... allemaal inbegrepen in zijn vraagprijs. Hij runt namelijk een bedrijf en stelt mensen te werk. De mindere goden trekken minder volk, maar zijn goedkoper. Ze rijden zelf en hun muziek staat op band, doen dan ook meerdere optredens per dag.
 • Jan Van der Auwera

  2 jaar geleden
  @Chantal Reniers: met zijn 13,3 miljoen verkochte platen staat hij op plaats 10 in het lijstje met meestverkopende Belgische artiesten