Heel wat fans kwamen naar Braintree afgezakt. Een bloemenkrans met het insectenlogo van The Prodigy wordt uit de lijkwagen gehaald.
Volledig scherm
Heel wat fans kwamen naar Braintree afgezakt. Een bloemenkrans met het insectenlogo van The Prodigy wordt uit de lijkwagen gehaald. © EPA

Fans gaan uit hun dak op uitvaart Keith Flint

Het Engelse plaatsje Braintree stroomde vanmiddag vol voor de uitvaart van zanger Keith Flint. Fans gaven massaal gehoor aan de oproep van Flints band The Prodigy om ‘uit je dak te gaan’ en zo eer te betuigen aan de frontman van de rockband.

 1. Nederlandse Miss Montreal heeft dikke hit met ‘Door De Wind’-cover: zo mooi dat Ingeborg en Stef Bos er 31 jaar later van moeten huilen
  PREMIUM
  Muziek

  Nederland­se Miss Montreal heeft dikke hit met ‘Door De Wind’-co­ver: zo mooi dat Ingeborg en Stef Bos er 31 jaar later van moeten huilen

  Stef Bos schreef het 31 jaar geleden voor Ingeborg, die het zong op het Eurovisiesongfestival. En allebei zijn ze het erover eens: hun nummer 'Door de wind' is anno 2020 herboren. Dat komt door de Nederlandse zangeres Miss Montreal, die er een emotionele cover van maakte. "Het hielp me om het afscheid van mijn stiefvader te verwerken."
 2. “Een corrupte organisatie”: kritiek op ‘te witte’ Grammy’s neemt weer toe, maar is die ook terecht?
  PREMIUM
  Muziek

  “Een corrupte organisa­tie”: kritiek op ‘te witte’ Grammy’s neemt weer toe, maar is die ook terecht?

  “Een corrupte organisatie.” The Weeknd (30) reageerde fel toen bleek dat hij dit jaar niet genomineerd is voor een Grammy, en hij kreeg bijval van sterren als Drake (34) en Elton John (73). Het gebrek aan diversiteit bij de uitreiking van de belangrijkste muziekprijzen staat zo weer hoog op de agenda. Maar gaat het om terechte kritiek? Of is The Weeknd gewoon een misnoegde artiest die niet tegen z’n verlies kan? VRT-muziekcoördinator Gerrit Kerremans geeft hem deels gelijk: “Dat hij naast een nominatie grijpt, is onbegrijpelijk.”
 1. Kylie Minogue (52) breekt record in UK: vijf albums op nummer 1 in vijf decennia
  Muziek

  Kylie Minogue (52) breekt record in UK: vijf albums op nummer 1 in vijf decennia

  De coronacrisis, daar lijkt Kylie Minogue niet al te veel last van te hebben. De Australische zangeres, die deze week haar 15e album ‘Disco’ uitbracht, heeft meteen enkele records gebroken in Groot-Brittannië. Niet alleen verkocht ze er al 55.000 platen in de openingsweek - het beste resultaat van 2020 -, ze is nu ook de eerste vrouw ooit die de afgelopen vijf decennia telkens een album op nummer 1 scoorde.
 1. VTM NIEUWS-ankers brengen hulde aan Martine Tanghe
  Play

  VTM NIEUWS-an­kers brengen hulde aan Martine Tanghe

 2. Marthe van K3 openhartig over kritiek: "Dit nummer heeft me er al vaak doorgeholpen"
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Marthe van K3 openhartig over kritiek: "Dit nummer heeft me er al vaak doorgehol­pen"