Kalush Orchestra na de winst.
Volledig scherm
Kalush Orchestra na de winst. © Reuters

Eurovisiesongfestival 2023 vindt plaats in Liverpool, op deze datum is de finale

MuziekHet Eurovisiesongfestival vindt volgend jaar plaats in Liverpool. De grote finale is op zaterdag 13 mei, maakt Graham Norton, de vaste commentaar van het liedjesfestijn bij de BBC, zojuist bekend. Het Verenigd Koninkrijk is gastland omdat het feest vanwege de oorlog niet kan plaatsvinden in Oekraïne, dat het festival dit jaar won.

1 reactie

 • Patricia Van de GucHts

  2 maanden geleden
  Dat gewoon afschaffen…stelt niets meer voor…
 1. Metejoor reageert op zijn Qmusic-‘Hit van het jaar’: “De trofee is niet voor mijn mama”
  Play
  Showbits
  11

  Metejoor reageert op zijn Qmusic-‘Hit van het jaar’: “De trofee is niet voor mijn mama”

  Tijdens de allereerste editie van ‘Q-pop’, kreeg zanger Metejoor de Qmusic-award voor ‘Hit van het Jaar Nationaal’ uitgereikt. De Q-luisteraars verkozen ‘Dit Is Wat Mijn Mama Zei’ als favoriete nummer van 2022, en zo liet hij topfavorieten Camille en Pommelien Thijs met gemak achter zich. De award voor ‘Hit van het Jaar Internationaal’ ging trouwens naar ‘ex-One Direction’ Harry Styles. “Maar we zijn nog geen vrienden” zegt Metejoor zelf tegen Showbits-reporter Senne vlak na zijn optreden in het Sportpaleis.
 1. Hoe gaat het nog met Within Temptation-zangeres Sharon den Adel? “Ik heb nog steeds die honger om te schrijven”
  PREMIUM
  Showbizz

  Hoe gaat het nog met Within Temptation-zangeres Sharon den Adel? “Ik heb nog steeds die honger om te schrijven”

  Sharon den Adel beloofde zichzelf nooit meer langer dan twee, drie weken op tour te gaan. Dat is mislukt. Tijdens haar huidige tour, die gisteren halt hield in Brussel, slaapt de Within Temptation-zangeres acht van de negen weken in de tourbus. Een inkijkje in het leven en de carrière van de zangeres, tevens moeder van drie tieners. “De status van voorprogramma zijn we gepasseerd, maar voor Iron Maiden maakten we graag een uitzondering.”