Ed Sheeran
Volledig scherm
Ed Sheeran © REUTERS

Ed Sheeran maakt zich kwaad in de rechtbank: “Dit liedje is zelfs nog niet uit, waar hebben jullie dat gehaald?”

MuziekEd Sheeran (31) trok vandaag voor de tweede keer naar de Londense High Court om zijn nummer ‘Shape of You’ te verdedigen in een plagiaatzaak. Volgens Sam Chokri en Ross O’Donoghue baseerde Ed zich op de melodie uit hun nummer ‘Oh Why’. Sheeran en zijn medesongwriters Steven McCutcheon en John David hebben alle schuld ontkend. De verdediging blijkt een moeilijke klus, want de advocaten van de tegenpartij blijken gehaaide kerels te zijn. “Ed Sheeran is een obsessieve muziek-eekhoorn.” 

5 reacties

 • Marjan Frankie

  4 maanden geleden
  Wat een gezever Plagiaat zou dus enkel mogen zijn indien de tekst identiek is en de muziek alles wat er zo een beetje op gelijkt is wat ... De Groove en hier kan je niet aankomen of alle nummers van in de Disco en pop tijd zijn allemaal plagiaat van elkaar. Het enige wat al deze zaken bewijzen is dat veel Muzikanten geldwolven zijn
 • Carmen De Gussem

  4 maanden geleden
  Die onbekenden willen steeds een graantje meepikken van het geld dat de bekende sterren verdiend hebben niet meer of niet minder.Vooral de laatste jaren willen "die mindere goden" rijk worden op de kap van de sterren en natuurlijk vind men de nodige sharks ,advokaten die maar al te graag ook op die manier hun geld willen verdienen.Sommigen vinden het een eer dat er een paar gelijke toontjes van hun lied in andere liedjes zitten en anderen willen gewoon cashen en dit is hier zeker het geval!
 • Leen Demeyer

  4 maanden geleden
  Niet waar Willy, dat tweede liedje is letterlijk hetzelfde in een ander ritme. Niet meer dan normaal dat je daar dan voor moet betalen. Degene die de melodie eerst officieel deponeerde officieel, is de eigenaar. Zo is het nu eenmaal geregeld in de wet.
 • willy zachel

  4 maanden geleden
  Ja dit is een schoolvoorbeeld van hoge bomen vangen veel wind ! Hopelijk ziet de rechtbank ook dat die klagers eigenlijk puur bedriegers zijn die op een bedriegelijke manier geld willen verdienen .
 • Leen Demeyer

  4 maanden geleden
  Zeker bij het tweede liedje kan je niet anders dan de melodie sterk herkennen. Plagiaat gaat niet noodzakelijk over iets bewust gecopieerd te hebben, maar over iets dat eerst gedeponeerd is als melodie officieel.