Duitse metalband Rammstein onder vuur na videoclip met Holocaustverwijzingen

De Duitse metalband Rammstein heeft zich de woede van Joodse groeperingen en politici op de hals gehaald met een korte videoclip bij het nieuwe nummer Deutschland waarin enkele bandleden te zien zijn als concentratiekampgevangenen die met een strop om hun nek wachten op hun executie. Het controversiële filmpje verschijnt vandaag in zijn geheel, maar nu al gaan stemmen op om het per direct van YouTube te verwijderen.

35 reacties

 • Bjorn Goossens

  3 jaar geleden
  Schitterend nummer... En clip
 • Martin Freriks

  3 jaar geleden
  Waarom zou de clip van Rammstein verwijderd moeten worden ??? Zijn de mensen met de meeste kritiek metal liefhebbers ???? Zijn dat fans van Rammstein ??? Nee toch ?? Alles mag op tv , andere veel extremere bands mogen alles en ook op YouTube . Rammstein maakt deze clip en moet direct verboden worden . Hoe hypocriet kan men zijn . Rammstein is Rammstein en als hun muziek je sowieso niet aanstaat dan kijk je niet . Simpel .
 • Anonymous

  3 jaar geleden
  In de clip nemen de "gevangen" wraak op de "nazi's". Die laatsten worden ook door de band uitgebeeld. Het lied gaat over de duitse geschiedenis. Net goed van hen dat die zwarte periode niet verzwegen word.
 • van bogaert jeroen

  3 jaar geleden
  Met een fractie vd clip kan je alle kanten uit.de volledig clip kan mss een andere boodschap geven
 • Raoul Hoylaerts

  3 jaar geleden
  als je niet kijkt naar iets dat je niet wil zien is er geen probleem.