Ludvig Andersson
Volledig scherm
© Ludvig Andersson

“De muziek roept misselijkheid op”: Gemengde reacties op nieuwe ABBA-plaat ‘Voyage’

MuziekDe internationale pers reageert gemengd op het nieuwe studioalbum van ABBA, dat vandaag is uitgekomen. ‘Voyage’, de eerste nieuwe plaat sinds de band zo’n veertig jaar geleden uit elkaar ging, krijgt zowel lovende als kritische recensies.

10 reacties

 • Jo Van den Breen

  1 jaar geleden
  @Patrick, Don't Shut Me Down stond al Nr 1 in Zwitserland en Zweden. Bij mezelf, moet ik denken aan Thank You For The Music, in 't begin vond ik het ook niets, 10 jaar later zingt iedereen het mee. ABBA-songs zijn soms als wijn, men moet ze laten rijpen. Het Album is inderdaad niet commercieel gemaakt, zelf had ik een Disco uit de jaren 70 verwacht, ze kunnen het nochtans, spijtig, het is een ongelofelijk gemiste kans. ABBA is misschien nu te eerlijk geweest en wilde ook geen copies van vroeger.
 • Patrick Verbelen

  1 jaar geleden
  Altijd in hart en ziel ABBA fan geweest, ik bezat zelfs hun muziek van voor ze de groep vormden. Maar voor deze LP loop ik niet warm, muzikaal gezien een hoogstandje , helaas het magische is eraf. Als hier een Nr1 hit uitkomt zal het enkel zijn doordat de muziek hard wordt gepusht op radio en tv.
 • eddy Lanciers

  1 jaar geleden
  Het nieuwe album is grandioos! Wat hadden sommigen verwacht? Rappers of r&b? Nee, het is hoogstaand ABBA!
 • Denis Hernould

  1 jaar geleden
  Wie zo'n commentaar geeft kent duidelijk niks van muziek... Het nieuwe album is geweldig. Klasse stijlvol en mooi samengesteld. Pure klasse zoals we van abba gewend zijn
 • Jo Van den Breen

  1 jaar geleden
  Het siert ABBA dat ze zelf zichzelf zijn gebleven, ongelooflijke prestatie van Agnetha & Anni-Frid. ABBA draait rond emoties zowel in vreugde als in verdriet, als men zijn hart hiervoor niet openstelt zal men nooit ter volle kunnen genieten van de muziek. In de jaren 70, zou dit album zeker 6 hit-singles opgeleverd hebben, naast de reeds 3 uitgebracht, Little Things deze kerst Nr 1 in de UK, I Can Be eindelijk een hartverscheurend ballade, Keep An Eye is een Meesterwerk en Ode to Free is Hemels