K-pop eist levens.
Volledig scherm
PREMIUM
K-pop eist levens. © getty

De duistere kant van K-pop, een wereld waarin piepjonge sterren beangstigend vaak uit het leven stappen: “De druk om perfect te zijn ligt té hoog”

MuziekKleurrijke videoclips, flashy outfits en catchy deuntjes: dat is het succesrecept van de K-pop, Zuid-Koreaanse popmuziek die steevast wordt gebracht door boybands of meidengroepjes met piepjonge leden. De druk om perfect te zijn ligt echter zo hoog, dat velen van hen eronder bezwijken. Prille twintigers die uit het leven stappen omdat ze het geroezemoes van de roddelbladen en de eeuwigdurende danstrainingen niet meer aankunnen, zijn een verontrustende ‘trend’ geworden in het milieu. Nu woensdag ook de 28-jarige zanger Yohan dood is teruggevonden, is het bang afwachten of ook hij de stap tot zelfdoding zette. In dat geval zou hij de vijfde K-popper zijn in amper twee jaar tijd. 

 1. Een brave rapper uit Puerto Rico, maar Bad Bunny domineert wél wereldwijd muziekwereld
  Muziek

  Een brave rapper uit Puerto Rico, maar Bad Bunny domineert wél wereldwijd muziekwe­reld

  Wereldwijd zwaait de Puerto Ricaanse rapper Bad Bunny - het muzikale alter ego van Benito Antonio Martínez Ocasio (26) - de muzikale scepter op Spotify. Hij is in totaal goed voor 8,3 miljard streams. Bodendien is ‘YHLQMDLG' met 3,3 miljard streams de meest beluisterde plaat van 2020. Het maakt van Bad Bunny meteen de eerste artiest die, zonder ook maar een woord in het Engels te zingen, wereldwijd Spotify inpalmt.
 1. De zon schijnt in ons hart dankzij Bart Peeters!
  Play

  De zon schijnt in ons hart dankzij Bart Peeters!

 2. Wegmijmeren naar vroeger met Mama's Jasje: ‘Als De Dag Van Toen’
  Play

  Wegmijme­ren naar vroeger met Mama's Jasje: ‘Als De Dag Van Toen’