Coolio tijdens zijn laatste optreden op Belgische bodem, tijdens ParkPop in Oostkamp.
Volledig scherm
Coolio tijdens zijn laatste optreden op Belgische bodem, tijdens ParkPop in Oostkamp. © ParkPop - Annelore Lanckriet

Coolio verzeilde deze zomer op gratis festival in Oostkamp: “Zijn manager dacht dat het om ParkPop in Nederland ging”

MuzieHet laatste concert van de overleden Coolio in ons land was niet in het Sportpaleis of op Rock Werchter, maar wel op een klein, gratis festival in Oostkamp. “Ze dachten dat het om ParkPop in Nederland ging”, klinkt het. Op radiozender Joe vertelt programmator Dries Lescouhier hoe hij die topnaam wist te strikken, en hoe de rapper reageerde toen hij de vergissing ontdekte. “Hij had absoluut geen zin om op te treden, maar op het podium gebeurde iets magisch.”

3 reacties

 • Nick Lauwers

  2 maanden geleden
  Was erbij in Oostkamp. Hello Brussels riep hij. Toen ik de line up zag van parkpop vind ik Coolio al een verrassing. Zijn overlijden is een even grote verrassing. Ook Luk Devos heb ik voor het laatst op Parkpop aan het werk gezien. Rip
 • Koen Ceulemans

  2 maanden geleden
  Top gangsta,welcome in Paradise!
 • Severine Degreef

  2 maanden geleden
  Schoon verhaal. RIP Coolio. Ik heb het altijd een heel uncoole naam gevonden, maar blijkbaar veel anderen niet.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Vuurwerk en spektakel: Elton John schittert tijdens allerlaatste concert ooit in Noord-Amerika
  Play
  Muziek

  Vuurwerk en spektakel: Elton John schittert tijdens allerlaat­ste concert ooit in Noord-Amerika

  Elton John (75) heeft voor de laatste keer ooit opgetreden in Noord-Amerika. De iconische zanger is momenteel bezig aan zijn wereldtournee. Zijn stop in Los Angeles was daarmee ook zijn laatste stop in de VS. De aanwezigen in het stadion konden genieten van zijn muziek, heel wat spektakel én van vuurwerk. Ook andere artiesten kwamen langs op het podium, zoals zangeres Dua Lipa (27). Wie er niet bij was, had de kans om het concert live te volgen op de streamingsdienst Disney+.