Chris Martin gaat voorlopig niet meer op tournee
Volledig scherm
Chris Martin gaat voorlopig niet meer op tournee © EPA

Coldplay stopt met touren: “We kunnen dat niet maken tegenover het klimaat”

MuziekChris Martin (42), de frontman van Coldplay, heeft laten weten dat zijn groep niet op tournee zal gaan om hun nieuwe album te promoten. De band maakt zich zorgen over de impact van touren op het milieu. Dat schrijft BBC News. 

67 reacties

 • Pieter Verhulst

  3 jaar geleden
  Vroeger verdienden groepen aan albums, toen aan optredens, dan gaan ze nu het business model terug moeten aanpassen. Maar ik vrees dat albumverkoop alleen het niet meer gaat redden. Voor grote rijke groepen geen probleem, maar beginnende ...
 • ERWIN minnebo

  3 jaar geleden
  Dus mensen Coldplay wilt daarmee zeggen koop aub ons werk en muziek niet meer, en vraag ons niet meer voor een optreden want dan vervuilen wij de wereld en bezoedelen het klimaat. Nu niemand nog iets kopen van die gasten en ze kunnen gaan werken op een plaats waar het klimaat door hun geholpen zal worden. Waar dat is weet ik niet ?
 • Ronald Roelants

  3 jaar geleden
  Coldplay, ga op een ander zagen en u interessant maken ; jullie hebben er geen zin meer voor ; komende breuk van de groep ?
 • Eric Kok

  3 jaar geleden
  Kunnen de milieuactivisten thuis in de zetel blijven zitten , geen vervuiling op festivalterrein, geen extra treinen en bussen, en de snelweg lekker vrij voor ons LOL
 • Paul Verbraeken

  3 jaar geleden
  Als onze klimaatjongeren nu eens oproepen tot een boycot van alle festivals waar artiesten naartoe vliegen, dat zou pas aantonen dat ze met het klimaat begaan zijn. En laat ons tegelijkertijd een vraagteken zetten bij alle verplaatsingen van onze sporters.
 1. “Ik voelde me een circusaap”: hoe Brian Molko van Placebo een gitzwarte periode overwon
  PREMIUM
  Muziek
  1

  “Ik voelde me een circusaap”: hoe Brian Molko van Placebo een gitzwarte periode overwon

  Hernieuwde magie op Belgische bodem. Zes jaar nadat het licht uitging bij frontman Brian Molko, is Placebo weer klaar om te rocken als vanouds. Gewapend met een resem klassiekers en nieuw album ‘Never Let Me Go’ - het eerste in bijna een decennium -, hopen ze vanavond oude en nieuwe fans te charmeren op TW Classic. “Het heeft lang geduurd, maar nu pas weet ik dat drugs je alleen maar om zeep helpen”, aldus Molko.