Na meer dan 20 jaar maakt Five een comeback.
Volledig scherm
Na meer dan 20 jaar maakt Five een comeback. © @FiveVEVO

Boysband Five maakt na 20 jaar comeback en lanceert nieuwe muziek

MuziekWie de bandleden van het Britse Five - ook bekend als ‘5ive’ - bekeek, kon er niet omheen: Sean Conlon, Ritchie Neville, Scott Robinson, Abz Love en Jason ‘J’ Brown deden alle harten van hun fans sneller slaan. In 1997 werd de groep opgericht door het team achter de Spice Girls, maar amper vier jaar later gingen de jongens alweer uit elkaar. Maar daar komt nu verandering in: meer dan 20 jaar na hun afscheid maakt de Britse boysband nu een comeback.

 1. Achter de schermen bij boybands - SLOT: waarom de ene groep scoort en de andere flopt
  PREMIUM
  Muziek

  Achter de schermen bij boybands - SLOT: waarom de ene groep scoort en de andere flopt

  Van The Beatles en The Jackson 5 in de jaren 60 en 70 tot Take That, Get Ready! en de Backstreet Boys in de nineties en The Jonas Brothers en K-pop-sensatie BTS vandaag: met hun strakke choreografieën en zeemzoete lyrics blijven boybands de hitlijsten veroveren. Nu de kans op een comeback van One Direction steeds groter lijkt te worden, is het tijd om een kijkje te nemen achter de schermen. Vandaag: professor popmuziek Jeroen D’hoe verklaart het succes van een boyband: “Zo’n groepen richten zich op pubers en adolescenten bij wie de hormonen beginnen op te spelen. Als ze dan plots vier knappe en gespierde kerels op een podium zien springen en zingen, werkt dat natuurlijk.”
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Achter de schermen bij boybands - DEEL 2: zo rijk zijn de (ex-)groepsleden
  PREMIUM
  Celebrities

  Achter de schermen bij boybands - DEEL 2: zo rijk zijn de (ex-)groepsle­den

  Van The Beatles en The Jackson 5 in de jaren 60 en 70 tot Take That, Get Ready! en de Backstreet Boys in de nineties en The Jonas Brothers en K-pop-sensatie BTS vandaag: met hun strakke choreografieën en zeemzoete lyrics blijven boybands de hitlijsten veroveren. Nu de kans op een comeback van One Direction steeds groter lijkt te worden, is het tijd om een kijkje te nemen achter de schermen. Wie was het meest succesvol? Wie kon ook solo potten breken? En welke schandalen teisterden de groepen? Vandaag zetten we de rijkste (ex-)boybandleden op een rijtje.
 2. Achter de schermen bij boybands - DEEL 1: deze duistere geheimen mochten het daglicht niet zien
  PREMIUM
  Celebrities

  Achter de schermen bij boybands - DEEL 1: deze duistere geheimen mochten het daglicht niet zien

  Van The Beatles en The Jackson 5 in de jaren 60 en 70 tot Take That, Get Ready! en de Backstreet Boys in de nineties en The Jonas Brothers en K-pop-sensatie BTS vandaag: met hun strakke choreografieën en zeemzoete lyrics blijven boybands de hitlijsten veroveren. Nu de kans op een comeback van One Direction steeds groter lijkt te worden, is het tijd om een kijkje te nemen achter de schermen. Wie was het meest succesvol? Wie kon ook solo potten breken? En welke schandalen teisterden de groepen? Vandaag onthullen we enkele duistere geheimen waarmee de bandleden worstelden.
 3. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.