Met lange haren in 1970 of zilvergrijs in 2014: De Groot speelde tal van uitverkochte concerten in Nederland en Vlaanderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Met lange haren in 1970 of zilvergrijs in 2014: De Groot speelde tal van uitverkochte concerten in Nederland en Vlaanderen. © ANP Kippa

Boudewijn De Groot stopt na 56 jaar met optreden: “Ik blijf wel muziek maken en teksten schrijven”

MuziekDe Bob Dylan van de Lage Landen zegt het podium definitief vaarwel. Boudewijn de Groot (76) - bekend van klassiekers als 'Welterusten mijnheer de president' en 'Verdronken vlinder' - heeft bekendgemaakt dat hij in de toekomst niet meer zal optreden. Zo komt er een einde aan 56 jaar liveoptredens.

9 reacties

 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Ook heel goed. Vooral om zijn teksten. En zo goed als vergeten - deels omdat hij het zelf ook zo wilde - is Jaap Fisher.
 • Jean Schepens

  2 jaar geleden
  de grootste succes waren toch met Lennart Nijgh, nietwaar Boudewijn ? ... NONKELJEAN
 • Noël Onselaere

  2 jaar geleden
  Topzanger en toch altijd eenvoudig en genereus gebleven. Gelukkig dat ik nogal wat LP's van hem kan blijven beluisteren. Teksten en muziek om van te genieten. Ook al is het 'meisje van 16' ondertussen niet meer zo 'fris' en allicht niet meer 'langs de kant van de weg'.
 • FRANK SINATRA

  2 jaar geleden
  De zanger bij uitstek die aantoonde dat de Nederlandse taal zo mooi kan zijn.
 • Ronny Biesen

  2 jaar geleden
  Als songwriter is hij wereldklasse. Soms ben je verbaasd je als je een song hoort en dan leest dat de muziek geschreven is door Boudewijn.