Johnny Hallyday in januari 2016.
Volledig scherm
Johnny Hallyday in januari 2016. © EPA

Belgisch-Franse rocklegende Johnny Hallyday (74) overleden

De Franse zanger en acteur Johnny Hallyday is vannacht overleden. Dat meldt zijn vrouw Laeticia. Hallyday, wiens echte naam Jean-Philippe Smet is, werd 74 jaar. Hij stamt af van een Belgische vader.

71 reacties

 • raf verstappen

  5 jaar geleden
  Raf Verstappen Door een onwaarschijnlijk toeval had ik het geluk dit icoon in 1994 letterlijk tegen het lijf te lopen, in de buurt van St.Tropez. We botsten lijfelijk en pardoes tegen elkaar, waarop Johnny Hallyday zich uitvoerig excuseerde. Na een kort gesprek, en hij zich nog eens als een echte gentlemen verontschuldigde, moet ik nu sterk terugdenken aan dat memorabel moment. Souvenir, souvenir ....
 • Leon Mertens

  5 jaar geleden
  Het was niet mijn favoriete zanger maar was wel een echte showman ,Ik vind wel dat er veel te veel show rondgemaakt wordt Frankrijk heeft vele zeer goede entertainer gehad in de jaren zestig hoorden we Becaud BBrassens Greco Gainsbourg en nog vele anderen die beter waren ,nu horen veel brol in de showbiss en rappers die met veel geweld vanalles uitspuwen voel daarbij nog al die stand-upcomedian comedians die alleen met hun eigen kunnen lachen .
 • Eddy DESMET

  5 jaar geleden
  Johnny HALLYDAY is een fenomenaal icoon in Frankrijk. Miljoenen fans rouwen om zijn heengaan. Hij heeft een rijk gevulde carrière en laat heel veel fans verweesd achter ! Veel moed en sterkte voor de Familie van deze ster, die uitblonk door eenvoud en sereniteit. Zijn repertoire is onsterfelijk !
 • Johan Vancaneghem

  5 jaar geleden
  Hij heeft wel geleefd hé. Hij was ook altijd ergens doorheen ons leven verweven doordat wij heel sterk de Franse cultuur meekregen, en daar zaten zowel Gainsbourg als Hallyday in, maar vele anderen van Julien Clerc, Mylène Farmer en nog onnoemelijk vele anderen. Hallyday was er al langer bij dan wij er zijn, maar ons ouders hadden er nog meer mee. De jaren '60 komen, helaas, nooit terug.
 • frieda schaut

  5 jaar geleden
  een tof gebaar dat er in de brusselse metros muziek speelde van onze johnny, !!sterkte aan de nabestaanden
 1. Lisa, de zus van Metejoor, pakt het Sportpaleis in tijdens Night of the Proms
  Play
  Muziek
  8

  Lisa, de zus van Metejoor, pakt het Sportpa­leis in tijdens Night of the Proms

  Zonder meer dé revelatie van deze ‘Night Of The Proms’ en helemaal uit de schaduw van haar populaire broer. Zus ‘Lisa’ porde ‘Metejoor’ destijds aan een zangcarriére te beginnen, maar kreeg gisteren op haar eentje het Sportpaleis op de knieën. Na een deelname aan ‘The Voice 2016' in het team van Bart Peeters nu uitpakken met ‘I Have Nothing’ van Whitney Houston: da’s lef en vooral veel talent. De zangeres oogstte het grootste applaus en werd zelfs na elke uithaal toegejuicht. Broer Joris (zie filmpje) filmde en was dolenthousiast. Net als de hele zaal.
 2. Stromae maakt indruk tijdens optredens in Madison Square Garden: 40.000 monden vallen open
  Play
  Muziek

  Stromae maakt indruk tijdens optredens in Madison Square Garden: 40.000 monden vallen open

  Stromae (37) wist Madison Square Garden volledig in te pakken. De Belgische zanger mocht twee dagen voor zo’n 40.000 mensen optreden in een van de grootste zalen van New York City. Sociale media lopen vol met beelden van aanwezigen die helemaal losgingen op de muziek. Zeker op het nummer ‘Alors on Danse’ kon de zaal zich niet bedwingen, aangezien de hit uit 2010 een gigantische trend is geweest op TikTok.