'Fairytale of New York’ wordt niet meer gedraaid op BBC.
Volledig scherm
'Fairytale of New York’ wordt niet meer gedraaid op BBC. © YouTube

BBC weigert populair kerstliedje nog langer te draaien op de radio vanwege schunnig taalgebruik: “We willen jonge luisteraars niet beledigen”

MuziekBBC heeft haar radiopresentatoren verboden om de originele versie van het populaire kerstliedje ‘Fairytale of New York’ nog langer te draaien op de radio. Het nummer bevat namelijk schunnig taalgebruik, iets wat volgens de zender niet langer door de beugel kan. 

7 reacties

 • Dick van Aggelen

  8 maanden geleden
  Het beste kerstliedje allertijden met die fantstische Shane MacGowan en Kirsty MacColl,.
 • Amber Habex

  8 maanden geleden
  belachelijk! laat de liedjes ineens dan schrijven door een robot, dan heb je helemaal niets meer om je zorgen over te maken! de meeste muziek tegenwoordig zit vol met vunzig taalgebrijk, maar een "wet ass pussy" mag wel gezegd worden? dat lied is niet feministisch at all maar dit moet weg omdat het iemand kan beledigen? sorry, de laatste 10 jaar beledigd zowat elk pop nummer mij door aan te geven dat vrouwen hoeren zijn, ongeacht het nu van een vrouw komt of niet!
 • Willy De Gieter

  8 maanden geleden
  De nieuwe wereld is er een van preutsheid en politiek correct gedoe. Van onverdraagzaamheid, zowel van links als rechts. Van polarisering en van op de spits gedreven haantjesgedrag. Dank u politieke leiders, om ons jarenlang het goede voorbeeld te geven. Hopelijk zijn onze kinderen slimmer en zien ze in dat het zo niet verder kan.
 • dirk van bogaert

  8 maanden geleden
  Denken ze nu echt dat de jongeren nog nooit zo een taaltje gehoord heeft?of dat zij deze niet zelf gebruiken? BBC braaf en naif!
 • mieke vanhaute

  8 maanden geleden
  oh  mag neit ! past niet in het fake opgepoetst wereldje ..  alles moet netjes zijn ..  we snijden elkaars strot over ...  maar dit mag niet ...  we schelden elkaar verrot,  negeren elkaar ,  zijn vol van ons zellf, maar dit mag niet ...   Het Victoriaans tijdperk is herboren ..   schijnheiligheid troef !