Gitaristen Steve Lukather en Larry Carlton van TOTO.
Volledig scherm
Gitaristen Steve Lukather en Larry Carlton van TOTO. © AFP

"Als dit een hit is, loop ik naakt over straat": hoe Toto 'Africa' maakte

MuzieknieuwsEind vorig jaar werd het nummer ‘Africa’ van Toto nog in de Tijdloze van Studio Brussel gestemd. Je kan dus gerust zeggen dat het een echte klassieker is die jong en oud kan bekoren. En dat terwijl de bandleden op zijn zachtst gezegd kritisch waren over hun creatie. Aan The Guardian vertelden schrijver David Paich en gitarist Steve Lukather hoe de song tot stand kwam.

4 reacties

 • Casami Ab

  5 jaar geleden
  Ik ben ook gek van Afrika
 • Fidji Peeters

  5 jaar geleden
  Super song, pure nostalgie. Love the eighties!
 • Jakke Troost

  5 jaar geleden
  Ik ben gek van Afrika. Zowel van het nummer als van het continent. (En alles van Toto)
 • Johan Vandevijver

  5 jaar geleden
  De tekst onder de foto klopt niet: "Gitaristen Steve Lukather en Larry Carlton van TOTO". Larry Carlton heeft nooit deel uitgemaakt van TOTO of er mee op tour geweest. Steve Lukather heeft als solo artiest wél samengewerkt met Larry Carlton: Tour door Japan in 1998, door Europa in 2001 en opnieuw door Japan in 2015.
 1. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.
 2. Helmut Lotti gaat nog eens ‘Tiritomba’ brengen: “Ondenkbaar, zingen met zo’n wereldster”
  PREMIUM
  BV

  Helmut Lotti gaat nog eens ‘Tiritomba’ brengen: “Ondenkbaar, zingen met zo’n wereldster”

  “Daarvoor haal ik graag mijn pitteleer nog eens boven.” Bijna drie decennia na de eerste Goes classic, keert Helmut Lotti terug naar z’n succesvolle klassieke repertoire. Voorlopig slechts eenmalig - tijdens een benefietavond in het kasteel van Horst -, maar meteen goed voor a trip down memory lane. Lotti geeft een blik op de meest spannende, bizarre en mooie momenten uit z’n klassieke hoogdagen. “Dat Eros Ramazotti zijn eigen teksten niet kent, snap ik totaal niet.”
 3. Natalia werkte voor nieuw album intensief samen met Bart Peeters: “We hebben veel diepe gesprekken gehad”
  MUZIEK

  Natalia werkte voor nieuw album intensief samen met Bart Peeters: “We hebben veel diepe gesprekken gehad”

  Op 21 april komt de nieuwe plaat van Natalia uit: ‘Hallelujah to the beat’. Voor haar nieuwste deuntjes werkte de zangeres een jaar lang intensief samen met Bart Peeters. Dat maakt het duo zelf bekend in ‘De Tafel van Vier’, waar ze vertellen over het samenwerkingsproces. “Het was superleuk om met hem in de studio te duiken. Bart kwam soms zelfs in zijn jogging werken. Het was een heel huiselijke sfeer”, onthult Natalia. “Als je het weet, hoor je in de melodieën een beetje Bart Peeters", merkt gastheer Gert Verhulst op.
 1. The Starlings staan op nummer 1 in hitlijst én vieren dat met een feest: “Iedereen die heeft gestemd, mag komen”
  Muziek

  The Starlings staan op nummer 1 in hitlijst én vieren dat met een feest: “Iedereen die heeft gestemd, mag komen”

  The Starlings, oftewel Tom Dice (33) en Kato Callebaut (31), hebben wat te vieren. Hun hit ‘Rollercoaster’ staat (eindelijk) op nummer 1 in de MNM50 én dat kunnen ze niet onopgemerkt laten passeren. Integendeel. Om hun fans in de bloemetjes te zetten en te bedanken voor de steun, zal het stel een groot feest organiseren. “We hebben nog geen datum en plaats, maar zijn wel volop aan het plannen. Iedereen die gestemd heeft, mag komen.” Niet getreurd als er fans niet gestemd hebben want: “Als je deze week nog stemt, hou dan zeker je stembewijs bij", aldus het stel in ‘Play Café’.