Metejoor - aangeleverde beelden
Volledig scherm
PREMIUM
Metejoor - aangeleverde beelden © RV

Al jaren chouchou van topartiesten, maar nu pas doorbraak voor Metejoor: “‘Ben ik nu Metejoor of meester Joris?’, denk ik soms”

MuziekAls een 'Metejoor' vloog hij de radio's binnen met zijn single '1 op een miljoen'. Op de Vlaamse zenders, maar net zo goed bij onze noorderburen: iederéén draait het duet van Joris Van Rossem (30) met de Nederlandse Babet. Het is zijn eerste nummer 1-hit, pas drie jaar na de start van zijn muziekcarrière. Jaren geleden al rook Bart Peeters zijn talent, en lieten Clouseau en Niels Destadsbader hem hun voorprogramma spelen. “Maar daar zelf in geloven? Ik heb mijn passie jàren weggestoken door faalangst.”

2 reacties

 • Eduard Willems

  4 maanden geleden
  Proficiat Joris, maar voetballen kon je ook goed. Nog veel succes in de toekomst.
 • Jos Waarheid

  4 maanden geleden
  Geweldig nummer en geweldig gezongen. Maar met Lisa had het nummer zeker zo mooi geweest, misschien nog mooier. Maar om door te breken in Nederland is dit wel een goede stap. Ben zeker fan !
 1. Nick uit ‘Big Brother’ wil hitlijsten beklimmen als Ronnie Retro: “Ooit wil ik samenwerken met Willy Sommers en Bart Peeters”
  Muziek
  1

  Nick uit ‘Big Brother’ wil hitlijsten beklimmen als Ronnie Retro: “Ooit wil ik samenwer­ken met Willy Sommers en Bart Peeters”

  Hij liet tijdens zijn deelname aan ‘Big Brother’ z’n medekandidaten al kennismaken met z’n alter ego Ronny Retro, maar tegenwoordig beleeft het typetje van verliezend finalist Nick Kraft hoogdagen. Ronny en z’n single ‘Zuipte Wa Teveel’ doen het immers verrassend goed in de Vlaamse Ultratop. “En dan zeggen dat dit allemaal een uit de hand gelopen grap is.”
 2. Pianowonder Benjamin uit ‘Belgium’s Got Talent’ brengt eerste plaat uit én verhuist naar LA
  Muziek

  Pianowon­der Benjamin uit ‘Belgium’s Got Talent’ brengt eerste plaat uit én verhuist naar LA

  Hij was het pianowonder uit het zesde en recentste seizoen van ‘Belgium’s Got Talent’, won die talentenjacht ook en breit daar nu een vervolg aan. Benjamin Ceyssens (21) brengt zijn eerste zelf gecomponeerde werk uit, meteen goed voor twee ep’s vol filmische soundtracks. Een ideaal visitekaartje om volgend jaar richting Hollywood te trekken voor een exclusieve muziekopleiding. “Ik ga er de komende drie jaar wonen en studeren.”