ABBA eind jaren zeventig: Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad (Frida), Agnetha Fältskog en Björn Ulvaeus.
Volledig scherm
PREMIUM
ABBA eind jaren zeventig: Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad (Frida), Agnetha Fältskog en Björn Ulvaeus. © IMDB

ABBA komt na 40 jaar met nieuwe muziek én ‘ABBA-tar’-tournee: “Ze doen dit zeker niet voor het geld”

Veertig jaar na hun laatste studio-album brengt ABBA, de Zweedse hitmachine die de soundtrack van de seventies schreef, in de herfst nieuwe nummers uit. Zeker twee, wellicht vijf en misschien zelfs meer. Dat ook na het opdoeken van de band elke generatie danste op ‘Gimme! Gimme! Gimme!’ en ‘Dancing Queen’ zal ook voor een stormloop zorgen op tickets voor de ‘ABBAtar’-tournee die volgend jaar avatars van de vier groepsleden op de wereldpodia brengt. We spreken met Vlaamse fans, muziekkenners en intimi over wat we kunnen verwachten.

17 reacties

 • patrick de bock

  1 maand geleden
  Ook een van de beste nummers (naast vele andere) is volgens mij : SO LONG , lekker wild nummer.
 • Jo Van den Breen

  1 maand geleden
  Spijtig eigenlijk dat muziek maken voor hen, al jaren niet meer de hoofddrijfveer is, maar hebben nu terug plezier gevonden in muziek samen maken, je weet wel, hard genoeg gewerkt in de beginjaren, en nadien genieten van het leven. En voor het geld is het zeker niet meer, wel doen ze het voor hun nog steeds miljoenen fans wereldwijd en vooral voor de uitdaging en de kick van “ te bewijzen, dat ze het nog steeds kunnen ". Zeker weten de jeugd gaat hier nog muziekles krijgen.
 • Erik Moens

  1 maand geleden
  Vermeulen en Boogaerts, niemand wordt gedwongen om hun muziek te kopen. Allemaal 'de schuld' van hun legioenen fans dan maar?
 • Mario Pollfiet

  1 maand geleden
  Is het fout misschien om geld te verdienen? Wat een reacties ? Frustraties ten top! Hopelijk krijgen we top muziek in return. Daar twijfel ik niet aan.
 • rené biesemans

  1 maand geleden
  Abba de grootste groep allertijden diegenen die niet akkoord zijn weten niks van muziek geef toe wat we nu op sommige zenders te horen krijgen ja dat kan je toch geen muziek noemen