Abbey Road van The Beatles
Volledig scherm
PREMIUM
Abbey Road van The Beatles © RV

50 jaar geleden kondigde McCartney het einde van The Beatles aan: een verhaal van jaloezie, drugs, botsende ego’s en splijtzwam Yoko Ono

MuziekExact 50 jaar geleden maakte Paul McCartney bruut een einde aan The Beatles. De groep stond op dat moment al 6 maanden op splitten, maar toen McCartney zijn soloproject aankondigde, was de kogel door de kerk. Hij deed dat in de vorm van een vraag-antwoord-interview dat zijn label vrijgaf.  Of The Beatles nog een toekomst hadden? “No.” Of hij zijn bandleden miste? “No”. Of hij nog nummers zou schrijven met John Lennon? “No”. Een zet die hem niet in dank werd afgenomen door zijn voormalige kever-collega’s. “Paul is niet uit The Beatles gestapt, ik heb hem ontslagen”, meldde John Lennon later sarcastisch, een uitspraak die perfect weerspiegelde hoe scheef het wel zat binnen de grootste band aller tijden toen ze splitten. Maar hoe is het zover kunnen komen?

5 reacties

 • Geert Desloover

  2 jaar geleden
  Macca was de grootste na de split. Veel goede albums met als beste RAM die zijn tijd ver vooruit was. Prachtalbum. Wings over America en Tripping the live fantastic zijn top live albums. Geert Desloover.
 • Luc Lievens

  3 jaar geleden
  Heb Paul McCartney in 2003 in het Sportpaleis gezien en wist en hoorde meteen, dit is de man die van de Beatles een legendarische groep heeft gemaakt. Ook zijn latere hits die hij alleen schreef zoals "live and let die" of "my love" zijn pareltjes.
 • guido Bervoets

  3 jaar geleden
  The Beatles waren fantastisch en werden dan ook niet voor niks 'the Fab Four' genoemd. Het spreekwoord - 'het geheel is groter dan de som van de delen' - was voor hen van toepassing. Als groep stimuleerden ze elkaar en als componisten stuwden ze mekaar naar grotere hoogten. Ze werden natuurlijk ook goed begeleid in hun creativiteit door Georges Martin, hun producer. Apart hebben ze jammer genoeg datzelfde niveau niet meer bereikt.
 • Eddy Moortgat

  3 jaar geleden
  Beste popgroep aller tijden.
 • L.R. JANSSENS

  3 jaar geleden
  Was fantastisch.Nu nog worden veel van hun liedjes overal en door iedereen herkend.Vier fantastische muzikanten.Had toch meer voeling met John Lennon,zeker na zijn beatleperiode.Heeft onvergetelijke nummers geschreven,waaronder Imagine,het lied der liederen,volgens mij toch.
 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 2. “Ik zal dat nummer nóóit meer spelen”: deze sterren schamen zich dood om hun eigen wereldhits
  PREMIUM
  Muziek

  “Ik zal dat nummer nóóit meer spelen”: deze sterren schamen zich dood om hun eigen wereldhits

  Straffe bekentenis van zangeres Tones and I (28). In een interview met radiozender ‘Nova FM’ gaf de Australische toe dat ze zich schaamt voor haar grootste hit: ‘Dance Monkey’. Nochtans het nummer waarmee Tones and I van arme straatartieste tot popfenomeen ging en wereldwijd doorbrak. Maar zij is lang niet de enige ster met diepe spijt of schaamte over hun werk. Een overzicht.
 3. Fans stellen zich vragen bij draaiende ogen van zanger Nelly: “Triest om te zien”
  Play
  Muziek

  Fans stellen zich vragen bij draaiende ogen van zanger Nelly: “Triest om te zien”

  De ogen van Nelly (48) draaiden op volle toeren tijdens zijn optreden. De ‘Hot in Herre’-zanger stond op het podium van Juicy Fest in Melbourne. Een concertganger op de eerste rij merkte dat Nelly tijdens het optreden maar bleef rollen en draaien met zijn ogen. Hij filmde het bizarre moment en deelde het op Instagram. Fans stellen zich vele vragen bij de video. “Wat is er mis met hem? Triestig om te zien”, schrijft iemand ander de post. Of de rapper het met opzet deed, is niet duidelijk.