1. Niels Destadsbader stelt concertenreeks noodgedwongen uit: “We moeten gewoon de experts volgen”
  Showbizz

  Niels Destadsba­der stelt concerten­reeks noodgedwon­gen uit: “We moeten gewoon de experts volgen”

  Zo’n twee weken geleden kondigde Niels Destadsbader een reeks concerten aan in de Gentse Ghelamco Arena. Destadsbader zou in november maar liefst twaalf keer ‘het dak eraf’ spelen. Iets waar niet alleen hijzelf, maar duidelijk ook zijn publiek erg op uit was: in een mum van tijd waren alle shows uitverkocht. Jammer genoeg ziet hij zich nu genoodzaakt om alles uit te stellen naar april 2021. Al wil Niels benadrukken dat hij akkoord gaat met de virologen en de maatregelen opvolgt.
 2. Sylver lost nieuwe single en blikt terug op twintig jaar carrière: “Die stalker in Rusland stond op een dag zelfs in mijn kleedkamer”
  Muziek

  Sylver lost nieuwe single en blikt terug op twintig jaar carrière: “Die stalker in Rusland stond op een dag zelfs in mijn kleedkamer”

  Ze zouden slechts eenmalig een single uitbrengen, maar twee decennia later draait danceformatie Sylver nog steeds op volle toeren. Om hun door corona verpeste feestjaar toch niet in stilte te laten voorbijgaan, lost de groep vandaag met de R.E.M-cover ‘Losing my religion’ hun nieuwe single en blikken ze terug op twintig waanzinnige jaren. “Als je vroeger groupies zag, was Wout nooit veraf”
 1. Liliane Saint-Pierre gelooft in ‘karma’: “Als je zelf je best doet voor een ander, dan word je daar voor beloond”
  PREMIUM
  Showbizz

  Liliane Saint-Pier­re gelooft in ‘karma’: “Als je zelf je best doet voor een ander, dan word je daar voor beloond”

  Liliane Saint-Pierre (71) heeft een nieuwe plaat uit: ‘Karma’. De titel van dat album is niet zomaar gekozen: de zangeres gelooft dat wie goed doet, goed ontmoet. “Je oogst wat je zaait”, zegt Liliane, die voor de mantelzorg van haar hoogbejaarde moeder en stiefvader instaat. “Als je je best doet voor een ander, dan word je daar op zekere dag voor beloond. Misschien niet onmiddellijk, maar ooit wel. Ik vind dat een mooie en respectvolle manier om in het leven te staan.”
 1. Geen MIA's in 2021 door corona, wél ‘Week van de Belgische muziek’ als alternatief
  Muziek

  Geen MIA's in 2021 door corona, wél ‘Week van de Belgische muziek’ als alterna­tief

  De MIA’s, de Music Industry Awards, zullen in 2021 niet worden uitgereikt. De coronacrisis strooit roet in het eten en de uitreiking werd intussen uitgesteld naar 2022. Toch werd een alternatief voorzien voor de belangrijkste Vlaamse muziekprijzen: in februari volgend jaar volgt de “Week van de Belgische muziek”. Dat laten VRT en mede-organisator VI.BE, het aanspreekpunt voor de muzieksector, weten.
 1. Jake Reese ‘van Regi’ wil doorbreken als Jaap Reesema: "Ik ben verliefd geworden op Vlaanderen"
  PREMIUM
  Showbizz

  Jake Reese ‘van Regi’ wil doorbreken als Jaap Reesema: "Ik ben verliefd geworden op Vlaanderen"

  Hij zong drie jaar onder de vleugels van Regi, maar nu vliegt Jaap Reesema (35) - en zeg niet langer Jake Reese - uit. In de nasleep van 'Kom wat dichterbij' lanceert de Nederlander de single 'Nu wij niet meer praten', een duet met '#LikeMe'-ster Pommelien Thijs (19). Exact twee weken nadat zijn meester een nummer uitbracht met Camille Dhont (19), óók uit die Ketnet-reeks.
 1. AC/DC maakt comeback in legendarische ‘Back in Black’-bezetting: “Het warm water vinden ze niet meer uit. Maar waarom zouden ze?”
  PREMIUM
  Muziek

  AC/DC maakt comeback in legendari­sche ‘Back in Black’-bezetting: “Het warm water vinden ze niet meer uit. Maar waarom zouden ze?”

  AC/DC is terug. Vier jaar nadat de band het voor bekeken hield, deelt hij weer muzikale mokerslagen uit. De single 'Shot in the Dark' werd woensdag gelost, bijhorend album 'POWER UP' ligt volgende maand in de winkel. Met uitzondering van de overleden gitarist Malcolm Young is de bezetting dezelfde als ten tijde van hun plaat 'Back in Black'. “AC/DC vindt het warm water niet meer uit, maar waarom zouden ze?”