De nieuwe iPhone XS. Iemand die het toestel vandaag koopt, is nog minstens vijf jaar zeker dat het de recentste versie van besturingssysteem iOS zal kunnen draaien.
Volledig scherm
De nieuwe iPhone XS. Iemand die het toestel vandaag koopt, is nog minstens vijf jaar zeker dat het de recentste versie van besturingssysteem iOS zal kunnen draaien. © AFP

Zo lang gaat jouw huidige iPhone nog mee

MultimediaVeel smartphonefabrikanten brengen intussen jaarlijks nieuwe toestellen uit, en Apple is daarin geen uitzondering. Maar uiteraard heeft niet élke consument zin - laat staan het budget - om jaarlijks een nieuwe iPhone te kopen. De vraag is dan hoe lang je eigenlijk kan doen met je iPhone vooraleer die echt gedateerd is (lees: vooraleer Apple geen updates meer voorziet voor jouw toestel)?

50 reacties

 • Andy De Schieter

  3 jaar geleden
  Nooit updates doen is nog steeds het beste.
 • Alain Stuker

  3 jaar geleden
  Ik heb een Nokia gewone gsm van 2009. Hij kostte toen 23 EURO en ik bel erg veel. Niets mee aan de hand.
 • Marc Wouters

  3 jaar geleden
  Gesponsord, staat bij het artikel. Duidelijk?
 • michel De Blay

  3 jaar geleden
  Dat een telefoon maar een paar jaar meegaat wordt blijkbaar door velen als normaal beschouwd. Stel jullie eens voor dat een boormachientje na drie jaar kapot gaat??
 • Jean Lazoore

  3 jaar geleden
  Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat ze van fabriek af willen dat een bepaald toestel maar x-aantal jaren meegaat . Waarom ? Werkt steeds trager, als de batterij nog 35 % heeft valt hij plots uit, meestal als je deze dringend nodig hebt, plezant hee, dan moet je hem terug opstarten, enz..... Allemaal maatregelen om de klanten het bloed onder hun nagels te persen zodat ze .........? Juist ! Een nieuwe kopen. Schandalig !
 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.

iHLN