gps wagen
Volledig scherm
gps wagen © Getty Images

Werkt jouw gps-systeem nog wel na dit weekend? Zo controleer je het

Gebruik jij nog een ouder gps-systeem in de wagen? Dan is er een kans dat je toestel er na dit weekend de brui aan geeft door de ‘gps week rollover’ of de ‘gps week-omwenteling’, een bijzonder fenomeen dat zich één keer om de twintig jaar voltrekt. Hieronder wat je moet doen om te controleren of je Tomtom, Garmin of Mio gevaar loopt.

17 reacties

 • Koenraad Verstraeten

  2 jaar geleden
  We zijn nu enkele dagen verder en mijn Tomtom doet inderdaad wel raar. Verspringt de hele tijd en de GPS-locatie kan niet worden vastgesteld Bijgevolg rijd ik bvb een seconde geleden 120km/u en nu 14km/u. Mijn 3d-beeld draait van links naar rechts en terug. Eens proberen straks of de hier opgegeven link werkt.
 • Marco Debart

  2 jaar geleden
  Ook weer een manier om de mensen op kosten te jagen.
 • Freddy segers

  2 jaar geleden
  Heb een ingebouwde Gps en Ni tevreden over meer miserie dan wat anders .Heb een TomTom aangeschaft en zoals mijn vorigen waar ik nooit problemen mee had ben ik supertevreden .En ja ieder toestel heeft zijn tijd gehad dus ni zeuren of treuren maar gewoon een ander aanschaffen of in geval van nood de iPhone gebruiken heel nuttig .
 • Roy Coocks

  2 jaar geleden
  Ik heb die link van Tomtom op "deze pagina" gebruikt en het serienr van mijn redelijk oude GPS ingebracht: "goed nieuws, alles was in orde". Daarna gaf ik een volledig fictief serienr in en... weer alles dik in orde. M.a.w. gewoon platte reclame.
 • Sven Van looy

  2 jaar geleden
  @dimi pelgrims @geert Teirlinck Komt er maar is achter met uwe smartphone een paar dagen in de natuur en u batterij is plat na 5uur. Geen enkele smartphone kan tippen aan een wandel gps!!! Pùnt
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.

iHLN