Vanaf wanneer is het aangewezen om je kids een tablet te laten gebruiken?
Volledig scherm
Vanaf wanneer is het aangewezen om je kids een tablet te laten gebruiken? © Thinkstock

Wat je moet weten als je een tablet koopt voor kinderen

MultimediaZeuren je kinderen om een tablet? We vertellen je zo meteen welke je daar het beste voor in huis haalt. Maar lees eerst ook even de tips van de experts rond het gezond gebruik ervan. 

12 reacties

 • Johan Van Biesen

  5 jaar geleden
  Als geluidsingenieur moet ik helaas toegeven dat vele applicaties exclusief draaien op IOS, dus met een android tablet lukt het niet. Dat de ontwikkelaars van deze programmas eens hun hoofd uit hun achterste halen en alle applicaties voor android maken, dan is de verkoop van I-Pads gedaan in de kortste keren...
 • Mike Cook

  5 jaar geleden
  Intensief computergebruik en tablets en daarmee onvoldoende natuurlijk licht is zeer schadelijk voor de ontwikkeling van een groeiend oog. Myopie is een enorm probleem in China etc en te weinig natuurlijk licht is de oorzaak. Kinderen dus best beperkt op tablet maar daarna naar buiten.
 • louis kist

  5 jaar geleden
  Wat een gedoe kinderen buiten laten spelen sport. Gewoon toestaan en ja je kan overal verslaafd aan raken zelfs aan sigarenbandjes sparen.
 • Emi Hergersberg

  5 jaar geleden
  Ge moet weten dat er een tijd voor alles is en ze niks missen zonder tablet. Haal een Gezelschapsspelletjes in huis, geef ee een tuintje of maak een boomhut enz... maar zee ze voor uw eigen gemak niet voor een pc.
 • Wesly Hermans

  5 jaar geleden
  Wat een zuur hier. Mijn kind heeft al van op 1 jaar en 6 maanden een tablet. Daar speelt hij educatieve spelletjes op en kijkt o.a. oude tekenfilmpjes op YouTube die al lang niet meer op t.v. komen. En ja hoor, hij speelt nog even graag buiten met zijn loopfiets en hij wordt net zo vrolijk van het zien van een ballon. Het één sluit het andere niet uit hè lieve mensen.