Het voorovergebogen hoofd tijdens het sms'en of surfen op je smartphone is nefast voor de nekwervels.
Volledig scherm
Het voorovergebogen hoofd tijdens het sms'en of surfen op je smartphone is nefast voor de nekwervels. © THINKSTOCK

Waarschuwing: smartphone kan je nek verwoesten

SMS-NEKExperts waarschuwen tieners: veel gebogen staan over je smartphone om sms'en te sturen, leidt tot beschadiging van de tussenwervelschijven in je nek. Die aandoening wordt 'sms-nek' genoemd en er valt niet mee te lachen. Immers: niet enkel dwangmatige sms'ers krijgen ermee te kampen.

 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Militaire inlichtingendienst koopt wifirouters van Huawei: “Niet goed voor de geloofwaardigheid”
  Play
  27

  Militaire inlichtin­gen­dienst koopt wifirou­ters van Huawei: “Niet goed voor de geloofwaar­dig­heid”

  Dat de militaire inlichtingendienst ADIV wifirouters en servers van het Chinese technologiebedrijf Huawei kocht, doet stof opwaaien. “Door wat voor bende amateurs worden wij eigenlijk bestuurd?”, reageert N-VA-Kamerlid Theo Francken op Twitter. Technologiejournalist Kenneth Dée reageert met meer nuance: “De inlichtingendiensten kunnen wel in de gaten houden of ze afgeluisterd worden.”
 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 2. “Niet grappig”: moeder Elon Musk reageert op zijn akelige tweet over "sterven onder mysterieuze omstandigheden”

  “Niet grappig”: moeder Elon Musk reageert op zijn akelige tweet over "sterven onder mysterieu­ze omstandig­he­den”

  Elon Musk zorgt weer voor beroering op Twitter met een verwijzing naar zijn mogelijke dood “onder mysterieuze omstandigheden”. Zijn tweet kwam na een bericht over de Tesla-CEO dat Dmitri Rogozin, het hoofd van het Russische ruimtevaartagentschap, volgens Musk naar Russische media stuurde. De moeder van Musk reageerde al snel op de lugubere boodschap van haar zoon: “Dat is niet grappig”.