Smartphone
Volledig scherm
PREMIUM
Smartphone © Shutterstock

Waarom je niet in de verleiding van de nieuwste smartphone moet trappen: zo verleng je de levensduur van je oude toestel

Drie jaar houdt een gemiddelde gebruiker het vol met dezelfde smartphone, zo blijkt uit consumenten­onderzoek. Daar zitten de fabrikanten voor een groot deel achter: elk jaar pakken ze uit met een nieuw model dat alle vorige toestellen moet doen vergeten, en ook de besturingssystemen zijn op een bepaald moment verouderd. Toch moet je je niet verplicht voelen om 500 euro of meer uit te geven aan een nieuw toestel. Met deze trucs verleng je de levensduur van je smartphone.

6 reacties

 • Yves Van Rossem

  1 jaar geleden
  Iedereen doet met zn geld wat hij wil maar ik ben van oordeel dat 150 euro uitgeven aan een gsm zowat de limiet is. Voor deze prijs zijn er meerdere top telefoons te koop die meer aankunnen dan de normale gebruiker ooit nodig heeft. Mn laatste gsm heeft 110 € gekost en gaat al 4 jaar mee en dit voor een 5.7 inch model, 2 GB ram, 32 GB interne opslag, 2sim kaarten + SD kaart, 4G Ik kan hiermee alle noodzakelijke apps zonder enig probleem draaien.
 • Theo Striem

  1 jaar geleden
  De meeste die ik had heb gaf de batterij er de brui aan je kon ze niet meer opladen
 • Mario Adams

  1 jaar geleden
  Niemand heeft een smartphone van 500 EUR nodig. Is enkel om op te scheppen.
 • Tim Claes

  1 jaar geleden
  Met mijn iPhone 5 heb ik het 6 jaar gedaan. De voornaamste reden waarom ik hem voor een 8Plus heb ingeruild, is de beduidend betere camera. Het laatste jaar kreeg ik op mijn 5 wel geen iOS updates meer (behalve security updates), wat wel een indicatie was dat Apple dit model niet zo lang meer zou ondersteunen. Hoe dan ook, beduidend meer dan de gemiddeld 3 jaar waarvan hier sprake.
 • anne heimes

  1 jaar geleden
  Nokia heeft goede series met altijd een automatische android-upgrade
 1. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king

 2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
  Play

  Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen

iHLN